«Де Кудрін і де наркотики?»

За рівненського депутата внесли заставу

Володимир Кудрін, за словами однопартійця, може вийти з СІЗО сьогодні чи завтра
Джерело
Архівне фото

128 тисяч гривень застави внесли сьогодні, аби депутат Рівнеради Володимир Кудрін вийшов з київського СІЗО. Кошти сплатила сестра підозрюваного. 

Про це «Четертій владі» розповів депутат Рівненської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Свисталюк

– Заплатила сестра Володі. Чекаємо його звільнення під заставу. Сказали, це буде сьогодні чи завтра, – розповідає Сергій Свисталюк. – Ми [Радикальна партія] допомагаємо юридичним супроводом. Я публікував інформацію, що це є підставою. З тих міркувань, що я не розумію де Кудрін і де наркотики? 

За словами Володимира Свисталюка, Володимир Кудрін веде здоровий спосіб життя і у нього не могло бути наркотиків, які нібито вилучили правоохоронці. Крім того, слідів суміші, якою були покриті гроші на руках Кудріна і його кума не виявили. Про що раніше повідомляла партійна верхівка Радикальної партії.

Однопартійці Кудріна вважають, що у слідства немає доказів винуватості депутата. А обшук, зі слів радикалів, проводили без рішення суду.

Наразі невідомо чи вносили заставу у розмірі 64 тисячі гривень за іншого підозрюваного. 

Нагадаємо, вчора слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва обрав запобіжний захід Володимиру Кудріну та його куму, якого слідство вважає спільником. 

Напередодні обом підооголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі). 

29 серня СБУ спільно з генпрокуратурою провели обшук  у офісі, де перебував Володимир Кудрін і його кум. За повідомленням Служби безпеки, у ході обшуку вилучили 5 тисяч доларів, наркотики і бурштин. Депутата і його кума затримали. 

За версією правоохоронців, Кудрін вимагав кошти від одного з місцевих приватних підприємців. За 5 тисяч доларів він нібито обіцяв не створювати штучних перешкод будівельній діяльності комерсанта, шляхом підготовки депутатських запитів та ініціювання перевірок контролюючих органів.

Медіа писали, що хабар Кудрін отримав нібито від забудовника, який зводить споруду на Басів Куті. 

У розмові з журналісткою «Четвертої влади» представники компанії, яка займається цим будівництвом, повідомили, що їм нічого не відомо про цей інцидент і Кудрін не намагався домовитися з представниками цього забудовника.

Нагадаємо, Володимир Кудрін писав про будівництво спортивно-відпочинкового комплексу на березі озера Басів Кут. Звертався у ДАБІ в Рівненській області, яке провело позапланову перевірку цього будівництва.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте