Скандальновідомого забудовника-правопорушника підозрюють у несплаті понад 4-х мільйонів податків

Джерело
Фото з сайту«DBN»

Скандального забудовника Житлово-будівельний кооператив «Набережний Квартал Рівне» підозрюють в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах. 

Про це відомо з ухвали Рівненського міського суду.

Наразі управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Рівненській області проводить досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ЖБК «Набережний Квартал Рівне».

Забудовника підозрюють у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів).

У січні податківці провели позапланову документальну перевірку обслуговуючого кооперативу і з`ясували, що ЖБК «Набережний Квартал Рівне» занижував податок на прибуток за 2013-2015 роки. В тому числі за 2013 рік у сумі 2 мільйни 786 тисяч 312 гривень, за 2014 рік – в сумі 1 мільйон 828 тисяч 258 гривень.

«Службові особи «Набережний Квартал Рівне» ухилились від сплати податків на загальну суму 4 мільйони 614 тисяч 570 гривень, що призвело до ненадходження в бюджет коштів в особливо великих розмірах», – йдеться в судовій ухвалі.

З ухвали відомо, що обслуговуючий кооператив не надав жодних підтверджуючих документів щодо ведення власної господарської діяльності і не пояснив чому. У зв`язку з цим податківці встановили грошові зобов`язання у вигляді несплачених податків.

З липня відбулося більше десяти судових засідань у результаті яких слідчому надали тимчасовий доступ до документів низки підприємств, які співпрацювали, або мають зв`язок з ЖБК «Набережний Квартал Рівне».

За інформацією з єдиного реєстру юридичних осіб, ЖБК «Набережний Квартал Рівне» припинив діяльність у травні цього року.

Директором і співзасновником кооперативу був Олександр Єрьоменко, який за інформацією аналітичної платформи YouControl, пов'язаний із сотнею інших підприємств, багато з яких займаються будівництвом. У Рівному він також керував ЖБК «Квартал 4» (також в стані припинення).

Співзасновниками «Набережного квартал Рівне» є Анатолій Попов та Юлія Трофімченко. Усі вони зареєстровані у Хмельницькому і мають фірми по всій Україні.

Ми телефонували за двома офіційними номерами ЖБК, втім один із них не працює, а за іншим відповіла жінка, яка повідомила, що не має жодного відношення до діяльності ЖБК «Набережний Квартал Рівне».

Нагадаємо, послідовниці скандального «Набережного кварталу» – компанії «DBN» скасували містобудівні умови та обмеження. Це означає, що на будівництвах знайшли порушення і компанії доведеться виготовляти нові документи.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте