Директорку рівненського «Джерельця», через лохотрон з реабілітацією АТОвців, судять у Києві: подробиці

Аллі Кучер загрожує більше десяти років за гратами. Фото з її сторінки в Фейсбуці

Крапку в історії про АТОвців, яким минулого року нібито надавали послуги психологічної реабілітації у дитячому таборі «Джерельце», має поставити Печерський районний суд міста Києва. Ще у березні правоохоронці направили туди обвинувальний акт, відповідно до якого директорку табору Аллу Кучер підозрюють у вчиненні двох злочинів.

Про це відомо з єдиного державного реєстру судових рішень.

Кучер підозрюють у вчиненні таких злочинів:

– за ч.1 ст.366 Кримінльного кодексу України (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Покарання – штраф до 4 250 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

–  ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем особливо великих розмірах ).

Покарання – позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Справу розглядає колегія у складі трьох суддів Печерського. Щоправда провести засідання не вдається вже сім місяців.

Прокурор Київської місцевої прокуратури №7 направив обвинувальний акт до суду ще в березні. З того часу розгляд переносили принаймні чотири рази. Востаннє це відбулося вчора, 25-го жовтня.

Інформація про судове засідання. Скріншот з сайту Судова влада 

Інформація про судове засідання. Скріншот з сайту Судова влада 

Прес-секретар Печерського суду Віталій Чергавий пояснює чому суду не було. 

– Справа знята з тих підстав, що одна із суддів, яка є в колегії (Христина Гладун), у неї закінчились повноваження. Тому зараз має вирішитись питання щодо заміни судді і після того справа буде призначена. Поки що інформації нема, – каже Віталій Чергавий.

Чому суд переносили попередні рази, йому невідомо. Відмовився відповідати на це питання адвокат Кучер Іван Грозік.

За словами пре-секретаря Печерського, з понеділка буде відомо хто замінить суддю, тоді ж мають призначити дату суду.

Коротко про псевдореабілітацію в «Джерельці»

ДПС СОК «Джерельце» на чолі з Аллою Кучер отримало 3 мільйони 231 тисячу гривень від Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. За ці гроші дитячий табір мав надати послуги психологічної реабілітації для бійців.

Детальніше: Реабілітація АТОвців: нові подробиці лохотрону по-рівненськи

Спочатку за 1 мільйон 77 тисяч гривень, напередодні 2016-го року мали надати послуги психологічної реабілітації 200-м постраждалим учасникам АТО. Тобто на кожного бійця випадало понад 5 тисяч. І це без проживання і харчування.

АТОвці розповіли журналістам, що їм платили тисячу-півтори тисячі гривень, аби вони підписали заяву, що проходили реабілітацію. Решта – чотири тисячі – йшли невідомо куди.

Справою зацікавилися правоохоронці і з`ясували, що насправді жодної допомоги бійцям не надавали, а директорка Алла Кучер нібито мала намір продати майно табору, куплене за гроші Держслужби АТО.

Раніше справу розглядав Рівненський міський суд.

Позицію директорки «Джерельця» і представника спілки учасників АТО щодо ситуації із псевдореабілітацією можна почути тут: Директорка «Джерельця» розповіла куди пішов мільйон на оздоровлення рівненських учасників АТО (ВІДЕО)

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте