Церква орендує приміщення в рівненському тубдиспансері за 2 тисячі гривень на рік

Джерело
Фото Інни Білецької із Facebook

Релігійна громада Чуда Архістратига Божого Михаїла УПЦ орендує 28 квадратних метрів для церкви у приміщенні Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру на вулиці Дворецькій за 195 гривень на місяць. 

Про це йдеться у договорі КЗ «Рівненський обласний протитуберкульозний диспансер» із релігійною громадою укладеному 25 квітня цього року. 

Копію договору порталу «Четверта влада» надали на запит із медзакладу. Згідно з документом, за рік користування приміщенням релігійна громада сплачуватиме близько 2340 гривень. Договір укладений на два роки.

Місяць тому у «Facebook» рівненська журналістка Інна Білецька писала, що церква знаходиться поміж дитячою і дорослою поліклініками протитуберкульозного диспансеру. Відправи - щопонеділка і щочетверга.

«Від знайомих з сусіднього з диспансером района міста я чула історію, що на Михайлове чудо свято було неабияке - столи з наїдками прямо в дворі установи. А фотографій немає. Як підтвердити. Вирішила думати, що це такий жарт. Протитуберкульозний диспансер - це ж заклад, де лікують особливо небезпечні інфекції. Там же так просто будь-хто ходити не повинен», - писала Інна Білецька. 

Журналістка тоді звернулася із запитаннями до Рівненського лабораторного центру, де миттєво відреагували. 

«Встановили - богослужіння відвідують працівники диспансеру, хворі, деякі з мультирезистентними формами, і УВАГА звичайні здорові, будемо сподіватися, і досі прихожани. А потім ці прихожани йдуть в сім‘ї, до дітей, а діти - в школи і садки. Інфекціоністи дали заключення. Так не можна. Його направлять в облраду, яка погодила оренду. Я за молитву. Молитва з тими, хто страждає - правильна справа. Але це ТУБЕРКУЛЬОЗ. Молитися можна без прихожан зі сторони і без гучних святкувань», - зазначила журналістка.

Свій висновок лабораторний центр направив до Рівненської обласної ради. Там, як пише «Рівне вечірнє», його розглянула комісія з питань комунального майна. Проте оскільки у листі не було вказано конкретної вимоги про закриття каплиці, депутати вирішили нічого не робити. Тим більше, що чи не у кожному комунальному медзакладі є подібні каплички.

Нагадаємо, раніше «Четверта влада» повідомляла, що у Луцьку приміщення площею 59 квадратних метрів в обласній клінічній лікарні віддали під церкву за 1 гривню на рік. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте