Посада і 200 тисяч компенсації

Суд поновив фігуранта справи «бурштинової мафії» на роботі в прокуратурі

Раніше обвинувачений екс-прокурор Вадим Топольський в однокімнатній квартирі в Костополі розповідав журналістам подробиці справи, яку йому «шиють»

Рівненський окружний адміністративний суд задовольнив позов фігуранта справи так званої «бурштинової мафії» екс-очільника Сарненської прокуратури Вадима Топольского щодо поновлення на посаді та компенсації коштів за вимушений прогул. 

Відповідне рішення суд ухвалив 14 грудня. 

В рамках так званої боротьби з «бурштиновою мафією» Вадима Топольського разом із ще рядом правоохоронців силовики затримали у вересні минулого року. Кілька місяців він провів у СІЗО, згодом його випустили під заставу. Кримінальне провадження розглядається у суді.

Водночас, рік тому Вадим Топольский звернувся до суду задля повернення собі посади керівника Сарненської місцевої прокуратури, оскільки вважає, що інкриміновані йому злочини безпідставні. 

Після року судових засідань, 14 грудня суддя Рівненського окружного адміністративного суду Дмитро Зозуля зрештою задовольнив позов екс-прокурора й окрім того, що ухвалив поновити Топольского на посаді, ще й зобов`язав прокуратуру виплатити йому понад 200 тисяч гривень компенсації. 

- Нарахували 207 тисяч гривень компенсації за вимушений прогул. Це рішення ще не вступило в силу, в прокуратури ще є час на оскарження, - розповів «Четвертій владі» Вадим Топольський. 

Екс-прокурор переконаний, що прокуратура подаватиме апеляцію на це рішення, тож поки ніяких планів щодо повернення до роботи не будує. 

- Вони подаватимуть апеляцію, інакше їх там всіх позвільняють, - каже Топольський. -  Поки до Нового року нічого не планую робити, а вже там побачимо. Конкретно повертатися чи не повертатися ще не думав, але поки не планую. Не хочеться в ту систему прогнилу повертатися. 

«Четверта влада» звернулася в прес-службу Генеральної прокуратури України, яка є відповідачем у цій справі, з питаннями як там оцінють і чи планують оскаржувати рішення рівненського суду. Однак, відповіді поки немає. 

Цікаво, що іншому затриманому у цій же «бурштиновій справі» екс-заступнику прокурора Рівненської області Андрію Боровику не вдається поновитися на роботі. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте