Скільки заробляють, хворіють, відпочивають нардепи з Рівненщини

Вісім народних депутатів з Рівненщини за три роки роботи 56 разів їздили у закордонні відрядження до 20 країн, усі разом провели 560 днів у відпустках та майже три місяці на лікарняних. За свою роботу народні обранці отримали майже 3,4 мільйона гривень зарплати. 

«Четверта влада» отримала із апарату Верховної Ради України інформацію про усі відрядження, основні відпустки та відпустки за власний рахунок, лікарняні та зарплати восьми нардепів з Рівненщини (Сергія Євтушка, ОлександраДехтярчука, Олега Осуховського, Вадима Сидорчука, Юрія Вознюка, Андрія Лозового, Віталія Корчика та Василя Яніцького) з часу обрання у листопаді 2014 року до листопада 2017-го.

З держбюджету на забезпечення відряджень нардепи витратили близько 423 тисяч гривень. В цю суму ввійшли витрати на готель, проїзд та добові парламентарям.

Це при тому, що більшість відряджень фінансувалися іноземною стороною, за власний рахунок посадовців або ж спільно з парламентом. Однак загальні видатки з українського бюджету дещо більші, оскільки для делегацій Верховна Рада ще оплачує послуги Залу офіційних делегацій в аеропорту «Бориспіль», доїзд до аеропорту і звідти, придбання сувенірної продукції для іноземних партнерів.

У закордонні відрядження хоча б раз їздили майже всі нардепи з Рівненщини, окрім Юрія Вознюка.

Серед народних обранців досить поширена практика продовження своїх закордонних візитів після завершення офіційних заходів за власний рахунок на термін від одного до кількох днів. Так, наприклад, зробив Олег Осуховський під час візиту до Індонезії, Андрій Лозовий кілька разів практикував під час візитів до Франції.

Крім того, у кожного народного обранця-мажоритарника передбачено, що близько 100 днів щороку він має працювати у своєму окрузі. Таким чином щороку у них по 9-11 українських відряджень для роботи в округах. Але окрім цього, деякі нардепи мають ще й інші відрядження по Україні.

Наприклад, коли відбуваються виїзні засідання Комітетів парламенту, до яких вони входять. На забезпечення таких відряджень нардепів з Рівненщини з бюджету витратили 13,8 тисяч гривень.

За три роки на посадах восьмеро представників Рівненщини загалом 19 разів ходили в оплачувані відпустки. Хтось по одному-два рази, а дехто і п’ять. У них загалом провели 560 днів. Ще тричі на 9 днів нардепи користувалися правом відпустки за власний рахунок.

Двоє з восьми нардепів брали лікарняні. Це Василь Яніцький та Сергій Євтушок. За ці три роки удвох на лікарняних вони провели 81 день.

Загалом за 3 роки народні обранці з Рівненщини отримали 3,4 мільйона гривень зарплати. Найбільше – Василь Яніцький, найменше – Андрій Лозовий. Цікаво, але Василь Яніцький найдовше з рівненських представників у парламенті перебував на лікарняному, а Андрій Лозовий – найчастіше їздив у закордонні відрядження.

Найбільше відряджень та найдовше у відпустці: Олег Осуховський

Нардеп Олег Осуховський, якого обрали мешканці 152-го виборчого округу (частина міста Рівного), за три роки шість разів їздив у закордонні відрядження. Загалом у від’їздах він провів 30 днів.

Олег Осуховський відвідав чотири країни. У Верховній Раді нардеп виконує функції голови підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання корупції Комітету з питань запобігання корупції. Також посадовець є членом кількох груп з міжпарламентських зв’язків з іншими країнами.

Двічі Осуховський відвідав Туреччину для участі у міжпарламентському футбольному турнірі, двічі відвідав Польщу для налагодження міжпарламентських зв’язків та участі в засіданні міжпарламентської асамблеї, один раз побував у Бельгії задля зустрічей з представниками європейських інституцій.

Найбільш віддалене відрядження нардеп здійснив до Індонезії з метою участі у конференції Всесвітньої організації парламентарів проти корупції. Загалом із Києва до Джакарти – понад 9,5 тисяч кілометрів. В Індонезії нардеп пробув 11 днів, чотири з яких – за власний рахунок.

На відрядження Олега Осуховського з бюджету витратили 47,3 тисячі гривень. Власне, вся сума пішла на поїздку в Індонезію.

П’ять разів представник Рівного у парламенті брав основну оплачувану відпустку. Загалом в оплачуваних відпустках він провів 81 день. Це найдовше серед представників Рівненщини у парламенті. Ще одного разу на два дні Олег Осуховський користався правом неоплачуваної відпустки.

За три роки роботи нардеп з Рівного отримав 448 тисяч гривень зарплати.

Жодного відрядження: Юрій Вознюк

Народний депутат Юрій Вознюк, який представляє інтереси виборців 153 виборчого округу, до якого входить частина Рівного, а також Острог, Гощанський, Корецький, Острозький та Рівненський райони, за три роки не здійснив жодного закордонного відрядження.

У парламенті нардеп є заступником голови Комітету з питань податкової та митної політики. На відміну від інших, за даними апарату Верховної Ради, Вознюк користався правом оплачуваної відпустки лише раз на 39 днів. Ані відпусток за власний рахунок, ані лікарняних посадовець не брав.

За роботу у Верховній Раді протягом трьох років Юрій Вознюк отримав 433,5 тисячі гривень.

Понад місяць за кордоном: Олександр Дехтярчук

Представник 154-го виборчого округу (Дубно, Дубенський, Демидівський, Здолбунівський, Млинівський, Радивілівський райони) у Верховній Раді Олександр Дехтярчук здійснив вісім відряджень за три роки. За кордоном посадовець провів 38 днів.

Найчастіше Олександр Дехтярчук їздив до Франції – тричі. Один візит був ознайомчим, а решта стосувалися теми децентралізації і розвитку місцевого самоврядування. Така тематика пов’язана з тим, що у парламенті Дехтярчук виконує функції голови підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Два візити до Польщі також стосувалися тематики розвитку самоврядування.

Відрядження до Швеції, Німеччини та Іспанії були ознайомчими, навчальними та на запрошення іноземних партнерів. Відрядження Дехтярчука коштували бюджету 15,9 тисяч гривень. Фактично це витрати на одну поїздку до Франції. Решта візитів відбувалися за власний рахунок або за кошти іноземної сторони.

Кілька разів нардеп з Рівненщини їздив у відрядження і по Україні. Окрім поїздок в округ, Дехтярчук п’ять разів їздив до Краматорська, Львова, Полтави, Тернополя та Вінниці для участі у виїзних засіданнях його Комітету.

Двічі посадовець перебував в оплачуваній відпустці – загалом 78 днів. За три роки він отримав 432 тисячі гривень зарплати.

Два місяці на лікарняному: Василь Яніцький

Народний обранець із 155-го виборчого округу (Вараш, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Рокитнівський райони) Василь Яніцький за три роки роботи у восьмому скликанні Верховної Ради встиг з`їздити у п’ять закордонних відряджень, отримати найвищу серед представників Рівненщини зарплату і провести майже два місяці на лікарняному.

У парламенті нардеп виконує функції заступника голови Комітету з питань правової політики та правосуддя.

В закордонних відрядженнях Яніцький провів 24 дні. Відвідав п’ять країн.

До Польщі нардеп їздив для проведення зустрічей у рамках співпраці України із західним сусідом, до Канади посадовець літав у рамках професійного обміну проекту «Судова освіта для економічного розвитку». Китай Василь Яніцький відвідав на запрошення Відділу міжнародних зв’язків Центрального комітету Комуністичної партії Китаю. У Болгарію народний обранець їздив для обміну досвідом щодо функціонування змішаної системи виконання судових рішень, яку не так давно впровадили і в Україні. Також нардеп разом із Олегом Осуховським відвідував Туреччину для участі у міжпарламентському футбольному турнірі.

Тричі Василь Яніцький перебував в оплачуваних відпустках. Загалом у них він провів 50 днів. Одного разу на 66 днів посадовець брав і лікарняний.

За три роки роботи Василь Яніцький отримав 453 тисячі гривень зарплати.

Найбільше відвіданих країн: Сергій Євтушок

Представник Березнівського, Костопільського та Серненського районів (виборчий округ №156) Сергій Євтушок у ВР є членом Комітету з питань транспорту. Серед рівнян у парламенті він відвідав найбільше країн за три роки роботи. Загалом нардеп побував у 7 державах в рамках 9-ти відряджень. За кордоном депутат провів 35 днів.

У Литві Сергій Євтушок побував у рамках реалізації програми міжпарламентської співпраці з цією країною, двічі  народний обранець їздив у Францію в рамках навчального візиту щодо вивчення аспектів функціонування інституту префектів та для участі у заходах Європарламенту.

Двічі Сергій Євтушок відвідав Норвегію для вивчення досвіду парламентської роботи та в рамках Діалогу Жана Моне. Разом із Олегом Осуховським та Василем Яніцьким у Туреччині Сергій Євтушок представляв Україну у міжпарламентському футбольному турнірі. У Польщу нардеп їздив для участі у виїзному засіданні його комітету спільно з польськими колегами, в Італію – в рамках офіційного візиту голови Верховної Ради Андрія Парубія, в Ізраїль – в рамках делегації для обміну досвідом міжпарламентського співробітництва.

На усі закордонні відрядження Сергія Євтушка з бюджету пішло 24,6 тисяч гривень. Окрім планових 10-11 відряджень для роботи в окрузі, Сергій Євтушок також вісім разів їздив в українські відрядження. Переважно – для участі у виїзних засіданнях його комітету. Такі відрядження коштували платникам податків 9 тисяч гривень.

Двічі на 78 днів представник 156-го округу перебував в оплачуваних відпустках та одного разу на чотири дні брав відпустку за власний рахунок.

432 тисячі гривень зарплати отримав депутат за три роки роботи.

Чверть мільйона на закордонні поїздки: Віталій Корчик

Віталій Корчик, обраний за списком політичної партії «Народний фронт», у парламенті, як і його колега Сергій Євтушок, є членом Комітету з питань транспорту. Також, як і його колега, за три роки роботи він відвідав 7 країн в рамках 11 відряджень. За кордоном нардеп провів 44 дні.

Грузію, Вірменію, Азербайджан, а також п’ять разів Бельгію Віталій Корчик відвідав для участі у засіданнях комітетів та заходах парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ. У Республіку Корея та герцогство Люксембург нардеп їздив відповідно до плану міжнародних обмінів Верховної Ради, а в Польщу – для участі у виїзному засіданні Комітету з питань транспорту та Комісії інфраструктури Сейму Польщі щодо розбудови транскордонних територій.

Усі відрядження Віталія Корчика коштували державному бюджету понад 249 тисяч гривень.

Як і колега Сергій Євтушок, Віталій Корчик здійснив вісім відряджень в межах України для участі у виїзних засіданнях його комітету. На них витратили 4850 гривень.

Двічі на 78 днів представник «Народного фронту» перебував в оплачуваних відпустках. Двічі на 15 днів брав лікарняні.

За свою роботу Віталій Корчик отримав 428 тисяч гривень зарплати.

Найчастіше за кордоном: Андрій Лозовий

Представник Радикальної партії Ляшка та наймолодший представник Рівненщини у Верховній Раді 8-го скликання Андрій Лозовий виконує у парламенті досить відповідальну функцію: є секретарем Комітету з питань правової політики та правосуддя. За три роки роботи йому вдалося здійснити найбільше закордонних відряджень – 16. Поза Україною у п’яти країнах народний обранець провів 86 днів.

Найчастіше радикал відвідував Францію – 10 разів. Усі візити пов’язані із участю у сесіях парламентської асамблеї Ради Європи та засіданнях Комітету ПАРЄ з юридичних питань та прав людини. Для участі в заходах ПАРЄ Лозовий також відвідував Вірменію та Італію.

Тричі до Ізраїлю нардеп їздив з метою обміну досвідом та поглиблення двостороннього міжпарламентського співробітництва. Ще один раз рівнянин їздив до Бельгії для участі у конференції Європарламенту та ВРУ щодо розвитку спроможностей заради реформ.

Загалом на закордонні відрядження Андрія Лозового з бюджету пішло 86 тисяч гривень. Ще 30 гривень компенсації він отримав за відрядження по Україні.

Як і більшість колег, двічі на 78 днів представник Радикальної партії Ляшка перебував в оплачуваних відпустках. За три роки роботи він отримав найменше серед рівнян в парламенті – 372 тисячі гривень зарплати.

Єдине відрядження: Вадим Сидорчук

Обраний за списком партії «Народний фронт» Вадим Сидорчук у парламенті як і його колега Юрій Вознюк є членом Комітету з питань податкової та митної політики.

Якщо Юрій Вознюк не здійснив жодного відрядження за кордон, то Вадиму Сидорчуку одного разу перетнути кордон таки довелося. Ще у грудні 2014-го нардеп на один день їздив до Польщі для аналізу діяльності підприємств видавничо-поліграфічного комплексу Польщі та налагодження співпраці у цій галузі. Оплатила поїздку іноземна сторона.

Двічі на 78 днів представник «Народного фронту» перебував в оплачуваній відпустці та одного разу протягом трьох днів – у неоплачуваній.

За три роки роботи посадовець отримав 403 тисячі гривень зарплати.

В інфографіці використано фото із rezonans.pp.uа, erve.ua, polissya.org, radiotrek.rv.ua, ogo.ua, 112.ua та з архіву «Четвертої влади»

«Публікація створена за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD) за посередництва Інтерньюз-Нетворк».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте