Рівненського прокурора, пійманого на хабарі, поновили на посаді

Андрія Таргонія прозвали «маминим прокурором», бо його матір Ірина Таргоній часто заступалася за сина, коли той потрапляв у халепу: і тоді, коли його смикав за краватку Сашко Білий і коли Таргонія впіймали на хабарі

Прокурора Андрія Таргонія Житомирський апеляційний суд поновив на посаді. Сталося це ще у вересні 2017-го року, але журналісти дізналися про це тільки зараз.

Інформацію про поновлення «маминого прокурора» оприлюднило на своїй фейсбук-сторінці «Рівне суспільне».

Нагадаємо, Андрій Таргоній став відомий широкому загалу у 2014 році, коли Олександр Музичко у службовому кабінеті прокурора смикав його за краватку. А у 2015-му Андрія Таргонія затримали за підозрою в отриманні хабара. Після цього його звільнили із прокуратури, але екс-правоохоронець оскаржував це рішення.

І ось у вересні минулого року, після тривалих судових тяганин, Житомирський апеляційний суд поновив Андрія Таргонія на посаді та постановив стягнути з прокуратури Рівненської області на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 07.07.2015 року по 25.09.2017 року. А це майже 120 тисяч гривень.

«Колегія суддів вважає, що висновок службового розслідування [який і став підставою для звільнення Андрія  Таргонія] складено в порушення вимог Інструкції, останній не містить доказової інформації вчинення позивачем ганебного проступку, а відтак підлягає скасуванню», - йдеться у судовій постанові.

А одна з причин чого висновок складений неправильно - «до проведення службового розслідування позивача (Андрія Таргонія - авт.)  не було ознайомлено зі складом такої комісії, не з`ясовувалося питання відводу будь-кого із членів комісії та не відбиралося письмове пояснення у Таргонія». Судді також встановили, що  при ознайомленні Андрія Таргонія з висновком про проведення службового розслідування, «останній з ним не погодився. Крім того позивач зазначив про відвід окремим членам комісії, а також зазначив про бажання взяти участь у проведенні розслідування».

«Відтак, за обставин скасування висновку про службове розслідування від 06.07.2015, відповідно підлягають скасуванню і оскаржувані позивачем накази про звільнення з займаної посади, а позивач підлягає поновленню на посаді прокурора прокуратури Рівненського району Рівненської області з 07.07.2015», - пишуть судді.

У прес-службі прокуратури цю інформацію підтвердили та додали: оскільки це рішення апеляційної інстанції, прокуратура змушена була його виконати. Разом з тим на цю постанову вже подали касаційну скаргу. Зараз Андрій Таргоній працює у Сарненській місцевій прокуратурі.

Судовий розгляд справи про отримання хабаря ще триває.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте