Рівнянка вражена: у дитячій поліклініці здорових і хворих приймають в кабінеті щеплень

Мама трирічної доньки хвилюється, що в рівненській дитячій поліклініці діти, які приходять на щеплення, отримують загрозу захворіти.
Джерело
Ілюстраційне фото N.D, charivne.info

Здорових і хворих дітей у міській дитячій поліклініці у Рівному, що на Чорновола, інколи приймають в одному кабінеті.

Вчора там вирішили робити укол дитині, в якої була висока температура, в тому ж приміщенні, де щеплювали багатьох здорових дітей. Така ситуація насторожила маму, яка розповіла, що подібне тут відбувається не вперше. 

Про це «Четвертій владі» розповіла наша читачка Вікторія.

За словами мами, яка привела свою трирічну доньку на щеплення, під кабінетом, де здійснюють цю процедуру, на першому поверсі поблизу кабінету педіатра, вчора було багато дітей. Раптово з`явилася жінка з дитиною, у якої була висока температура. 

«Прийшла молода мама з хлопчиком і говорить: «В моєї дитина дуже висока температура і мені сказали зробити укол від температури в кабінеті щеплень». Я ій: «Тут всі дітки здорові і щеплюються, взнайте в реєстратурі, де вам ще можуть зробити укол».

Вона пішла, повертається і каже: «Я дуже вибачаюсь перед усіма, нам сказали, що зробити укол можуть лише тут». Сіла під кабінетом і хвилин 10 чекала з дитиною, яка на вигляд була хвора і ніяка. В мами вигляд від стурбованості був не кращий», – пише наша читачка Вікторія. 

За словами Вікторії, одна з мам сказала, що так само і їй свого часу сказали робити укол при температурі саме в цьому кабінеті. 

«Це нормальна практика, як я зрозуміла, для цієї поліклініки. Але це ненормальна ситуація по відношенню до здорових дітей, які стоять у черзі, щоб зробити щеплення», – переконана наша читачка Вікторія. 

Жінка таки зробила щеплення своїй дитині, але просить допомогти вирішити ситуацію. На її думку, хворих дітей мають приймати в іншому кабінеті. 

Ми зателефонували у дитячу лікарню на Чорновола (поліклініка входить до її складу), аби дізнатися чому хворих дітей там вирішили приймати в тому ж приміщенні, де щеплюють здорових.

Втім поспілкуватися з керівником закладу Миколою Надєйко нам не вдалося, адже слухавку у приймальні головного лікаря не піднімали. 

Начальник управління охорони здоров`я у Рівному Віктор Іськів каже, що в такому середовищі збільшуються ризики захворіти дітям, яким зробили щеплення. Він пообіцяв розібратися у ситуації. 

– Такого не може бути. Якщо таке було, будемо розбиратися. Такий випадок може трапитися, тому що це людський фактор. Прививка сама по собі тимчасово, на один день чи два, ослаблює імунітет. Тобто такий процес, що всі сили організму борються зі збудником, який вводять в організм – це сама вакцина, препарат.

І тому, якщо в цей же час підхопити інший збудник, організм відповідно буде ослаблений і дитина може захворіти. Тому так робити не можна, – розповідає Віктор Іськів. – Ризики підхопити збудника в рази збільшуються, оскільки закрите приміщення. 

Начальник міського управління охорони здоров`я порадив батькам, які зіштовхнулися з подібним, в першу чергу, повідомляти про неї керівництво медичних закладів. Також у такій ситуації доречно звертатися з письмовими чи електронними запитами до управління. 

– Я би звернулася до керівника поліклініки тоді ж відразу, але не хотіла дитину після стресу від щеплення ще водити поверхами поліклініки, серед інших хворих дітей, збільшуючи загрозу захворіти, – каже Вікторія.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте