Луцьким «Променем» володіє фірма із Белізу

Так має виглядати новий «Промінь»
Джерело
«ВолиньПост»

У серпні минулого року Луцька міська рада позбулася приміщення кінотеатру «Промінь». ЧЕТВЕРТА ВЛАДА отримала документи про фірму, яка приватизувала приміщення.

29 серпня 2012 року відбувся конкурс, на якому право власності на приміщення площею 3 343,5 кв. м. у «розкрученому» місці отримало ТзОВ «Розважальний центр «Промінь», засновниками якого є місцевий бізнесмен Андрій Покровський та іноземна фірма «Good Team Invest LTD».

Статутний капітал утвореного товариства становив на той момент 1 мільйон гривень. Це при тому, що приміщення «Променя» продали за більш ніж 7 мільйонів гривень.

Із цього статутного капіталу 25% належить Андрію Покровському, а 75% – іноземній фірмі. Директором ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» значився Роман Євліков.

Фірма, якій продали таке величезне приміщення громади Луцька, з’явилася за півтора місяця до конкурсу.

ТзОВ «Розважальний центр «Промінь» утворене Андрієм Покровським та «Good Team Invest LTD» 5 липня минулого року.

В свою чергу «Good Team Invest LTD», зареєстрована в Лондоні, створена 14 травня 2012 року (за 3 з половиною місяці до конкурсу із продажу майна (!) – авт.) із статутним фондом у півтори тисячі доларів.

Директором її є Джанкарло Еспехо (Giancarlo Espejo). Фірма зареєстрована у Лондоні, а сам директор родом із Белізу. Йому 32 роки. Він - не перший директор фірми.

Спочатку компанією керував інший чоловік із Белізу – Prakash Gianchandani (народився 27.07.1963).

Цікаво й те, що засновником «Good Team Invest LTD» є ще одна фірма – «Smart Invest Group LTD».

Ця фірма створена 8 травня 2012 року. Ось її то коріння уже і ведуть в одну із найзакритіших юрисдикцій світу – Беліз. Зареєстрована вона у місті Беліз, на 2236 Albert Hoy Street. Статутний капітал її – все ті ж півтори тисячі доларів.

інфографіка
Інформація станом на січень 2013 року

Джанкарло Еспехо є директором у ще близько 80 фірмах, а Prakash Gianchandani – у близько 70-ти.

Очевидно, що ця людина просто номінальний директор. З’ясувати, хто є засновником «Smart Invest Group LTD» значно важче, тож хто ж насправді так ретельно ховається від української громади дізнатися не вдалося.

Сам же Андрій Покровський у минулому займався гральним бізнесом. Саме він є одним із засновників ТзОВ «Альфа-К-Луцьк», яке до заборони грального бізнесу було популярним і перетворилося у всеукраїнську мережу казино.

Окрім того, Андрій Покровський інвестував в облагородження прибережної території річки Стир та створення торгово-розважального комплексу «Сіті-парк», а за даними сайту Головного управління юстиції у Волинській області, він очолює Волинську обласну громадську організацію «Союз діячів індустрії розваг Волині».

У 2010-му бізнесмен балотувався у депутати Луцької міської ради у виборчому окрузі №11. Він здобув 329 голосів, що було третім результатом і у раду не пройшов.

Тарас Яковлев, який був начальником відділу управління майном міської комунальної власності на момент проведення конкурсу, каже, що не повинен вивчати суб’єктів господарювання, які приватизовують майно.

– Що це за фірма Гуд Тім Інвест? Коли вона створена? Чим займалася?

– Ви це питаєте для того, щоб я сказав: «не знаю», чи як? – відповідає теперішній заступник міського голови Луцька. – Я цього і не повинен знати, я не можу втручатися в господарську діяльність підприємства і засновників. І до чого засновники до самого продажу підприємства. Я не маю можливості і не повинен вивчати засновників підприємства, які беруть участь в конкурсі.


Дякуємо за допомогу в отриманні інформації The Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) та Владиславу Лаврову.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте