Рівненський нардеп-«свободівець» пояснив, куди він налітав на 45 тисяч бюджетних гривень

Олег Осуховський
Джерело
«Четверта влада»

Колишні однопартійці, а нині непримиренні опоненти – нардеп Олег Осуховський і екс-«свободівець» Олександр Лащук – мало не почубилися під час сесійного засідання у Рівнераді.

69 фото зі скандальної сесії Рівнеради ДИВІТЬСЯ ТУТ

Виступаючи біля мікрофона, Олександр Лащук раптом «вчепився» до депутата обласної ради від ВО «Свобода» Олексія Бучинського (він бере активну участь у кожному засіданні Рівнеради) із запитанням, куди нардеп Олег Осуховський налітав 45 тисяч гривень, чим удвічі перевищив ліміт коштів з держбюджету на авіаперельоти.

На що «свободівці» резонно запитали, яке це має відношення до сесії, мовляв, запитай про це в самого Осуховського. Олександр Лащук, у свою чергу, звинуватив нардепа, що той «позорно втік» із сесії міськради, щоб не відповідати на це питання.

– Він не втік, а поїхав опротестовувати результати голосування у прокуратуру, – заступився за свого боса Олексій Бучинський.

За мить до зали зайшов Олег Осуховський, який на закиди Олександра Лащука відповів:

– Мої перельоти – це мої депутатські повноваження. Адже я голова підкомітету з питань боротьби з корупцією. І до мене звертаються з усієї України. Окрім цього, я член делегації парламентської асамблеї НАТО і відвідую парламентські сесії.

А ті люди, які хочуть «піаритися», хай розкажуть, куди потратили гроші, за які продали партію. І я звертаюся до того чоловіка (мав на увазі Олександра Лащука – авт. ), щоб він склав мандат депутата міськради Рівного, який йому дало ВО «Свобода».

А тим часом сам депутат Лащук намагався відвоювати місце біля мікрофона для відповіді, у чому йому перешкоджали його колишні однопартійці.

Із неприхованим задоволенням спостерігали за «розборками» деякі колеги «Свободи» по опозиції з фракції ВО «Батьківщина».

На диво не намагався угамувати скандалістів, як він це зазвичай робить у подібних випадках, і міський голова Володимир Хомко. Він лише іронічно посміхався. А потім поспівчував Олегу Осуховському, мовляв, як важко доводити, що ти не верблюд, коли тебе несправедливо звинувачують.

Нарешті не витримав депутат Сергій Васильчук, який закликав колег, якщо у них є один до одного претензії, зібратися і поговорити деінде. Лише тоді сварка вщухла, і депутати продовжили роботу.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте