Рівненський нардеп-«свободівець» з початку року налітав на 45 тисяч бюджетних гривень

Олег Осуховський використав на перельоти 45 тисяч гривень бюджетних коштів

До закінчення року ще чотири місяці, а деякі народні депутати вже перевищили свої річні ліміти на перельоти. «Вести» у відповідь на свій запит отримали інформацію, скільки і куди літають депутати. За підсумками перших семи місяців 2013 нардепи налітали на 6,3 млн. гривень

Нардеп від Рівного, «свободівець» Олег Осуховський «налітав» на суму, майже вдвічі більшу від тієї, яку апарат Ради рекомендує витратити за рік (26 800 гривень). 33 перельоти нардепа забрали з кишень платників податків 44 912 гривень. 

«Свобода» не збирається заощаджувати

Та й загалом ВО «Свобода», котра вперше потрапила до парламенту, на перельотах не економить.

«Свободівець» Михайло Блавацький, який очолив рейтинг «Вістей» з польотів, до 1 серпня «налітав» по Україні на суму в три рази більшу, ніж рекомендована апаратом Ради на рік. На його рахунку 37 поїздок, які обійшлися бюджету 83 851 гривень.

Але нардепа це не бентежить. У коментарі «Вістям» він сказав, що його поїздки пов`язані виключно з роботою, а тому він не збирається економити.

«Я літаю по 2-3 рази на тиждень, в основному в Донецьк і Миколаїв, оскільки є куратором від партії по цих областях. Буваю і в Одесі. Так що, мені пішки туди ходити? Потяги я взагалі не визнаю», – коментує парламентарій.  

Нардеп вважає, що немає нічого страшного в тому, що він витратив стільки грошей на перельоти, оскільки, за його словами, загальний ліміт, який виділяється на кожну фракцію, «Свобода» ще не перевищила.

Його колега по «Свободі» Руслан Кошулинський опинився на третьому місці. За словами Блавацького, у Кошулинського, як у віце-спікера, дуже багато поїздок по всій Україні, до того ж «він родом зі Львова і літає туди».

Регіонали хочуть лоу-кост

Вадим Колесніченко (четверте місце) вважає, що потрібно заощаджувати не на кількості поїздок, а ціні квитків: «Щоб знизити вартість перельотів, потрібно запустити на ринок лоу-кости, оскільки зараз квитки по Україні дорожче квитків у Європу».

Сам він літає не тільки на свій округ у Крим, але і по всій Україні. «Я зустрічаюся з виборцями, часто їжджу на зустріч зі студентами і не збираюся припиняти ці зустрічі», – зізнався Колесніченко.

«Батьківщина» теж не відстає від колег

У другу п`ятірку потрапив Андрій Сенченко, у якого на рахунку 47 поїздок: «У рік у мене виходить 104 поїздки, щотижня я літаю до Сімферополя і назад. Але я не зрозумію, які претензії, обмежень по польотах для депутатів за законом немає.

Але я помітив, що апарат ВР дописує нардепам кількість поїздок. Торік так було, наприклад, щодо мене та Олександра Єфремова».

Соратник Сенченко, Юрій Одарченко, який очолює київську організацію «Батьківщини» – також серед рекордсменів за кількістю поїздок. Їх у нього 70. Як пояснив він, крім інших робочих поїздок по країні, він багато разів їздив до Харкова, де перебуває Юлія Тимошенко.

Депутати – «літуни» обійшлися Україні в мільйони гривень

За словами ударівця Павла Розенка (2 поїздки на 916 грн), відстежити, витрачають нардепи казенні гроші на робочі поїздки або особисті, практично неможливо: «Контролем ніхто не займається, навіть якщо у депутата «перевитрата», його не можуть ніяк покарати.

Максимум, що можна зробити – вказати, якщо був замовлений бізнес-клас замість економкласу, який оплачує бюджет (за бізнес – доплата)».
 
Наразі немає інформації, куди саме і з якою метою літає рівненський нардеп Олег Осуховський, адже слухавки нардеп не бере.

Його помічник Сергій Рибачок повідомив ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ, що наразі центральний офіс ВО «Свободи» готує загальну відповідь з цього приводу.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте