У Рівному відбулась стрілянина

Джерело
Фото з сайту charivne.info

У Рівному відбулась стрілянина через те, що мікроавтобус збив трьох мітингувальників.

Про це пише charivne.info

Поблизу заправки "Socar" вночі до посту під`їхав автомобіль з білоруськими номерами. Під час перевірки водій вибіг і почав втікати у поле. Мітингувальники відкрили по ньому вогонь з автомата Калашникова, декількох гладкоствольних рушниць та пістолетів.

За попередньою інформацією, водій мікроавтобуса на білоруській реєстрації відмовився показувати хто їде у нього в салоні. Це викликало підозру у охорони. Бус зупинився перед блок-постом, побачивши мітингувальників водій увімкнув задню передачу і одразу рушив назад.

За словами свідків, мікроавтобус їхав з великою швидкістю і збив трьох мітингувальників, які стояли на трасі. Саме тоді повстанці відкрили вогонь по автомобілю.

Вночі до постраждалого виїхали міліціонери, вони з'ясовують усі подробиці конфлікту

Як запевнив заступник начальника Рівненського РВ Олександр Притула правоохоронці за викликом виїхали для встановлення подробиць отримання тілесних ушкоджень, зокрема вогнепального поранення, яке спричинило перелом ключиці.

Керівник Правого сектору у Західній Україні Олександр Музичко розповів деталі ситуації:

Олександр Музичко (Сашко Білий)

"У стрілянині винен водій мікроавтобуса. Стріляли у нього не бійці Правого сектору, а народна сомооборона. Йому наказали зупинитися, треба було показати кого і що він перевозить та їхати далі.

Білорус чи злякався чи занервував і почав на великій швидкості їхати задом, він зачепив трьох чи чотирьох людей, які зараз стоять на блок-пості. До цього, до нас надійшла інформація, що зараз у Київ буде прориватися Беркут, тому люди були готові до найгіршого і мали зброю. Після того як білорус зачепив декількох наших людей, ми відкрили вогонь. Стріляли по колесах, але куля поранила водія в плече".

Олександр Музичко теж зробив декілька пострілів в небо, аби мітингувальники відбігли від машини білоруса.

Через цю ситуацію, Сашко Білий (Олександр Музичко) каже, що відтепер на трасі працюватимуть лише бійці Правого сектору разом з працівниками міліції.

Щодо постраждалого, то вже вдалося з'ясувати, що він громадян Російської федерації, 28 років, має вид на проживання в Білорусі. Він турист, їхав з дружиною та дитиною у сторону Карпат. Йому вже зробили операцію та збираються транспортувати на Батьківщину.

– Чоловік потрапив до нас о 2.42 години ночі з вогнепальним пораненням правого плеча та відкритим переломом плечової кістки. Його одразу прооперували. Зараз хлопець перебуває у стані середньої важкості, але його можна транспортувати. Зі свого боку, ми організуємо йому медичний супровід до білоруського кордону, – розповів головний лікар Рівненської обласної лікарні Іван Зима.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте