Екс-голові бюджетної комісії Рівненської облради хочуть заборонити виїзд з країни

Але підстав для цього недостатньо

Люстраційний комітет рекомендує правоохоронцям заборонити Олексію Кособуцькому виїзд з країни
Джерело
«Четверта влада», архів

Під час засідання Люстраційного комітету Рівненської області обговорюють пропозицію щодо обмеження виїзду за кордон колишньому голові бюджетної комісії Рівненської обласної ради Олексію Кособуцькому.

Сам Олексій Кособуцький на засідання люстраційного комітету, яке відбувається сьогодні, 2 квітня, не з'явився. 

Члени люстраційного комітету викликали його, щоб почути версію і виправдання на звинувачення щодо розтрати бюджетних коштів, які щодо нього оприлюднили на сесії Рівненської обласної ради підприємці з Костополя.

На засідання прийшов начальник одного з управлінь прокуратури Рівненської області Тарас Ільящук. Він розповів, що вже близько півроку слідчі вивчають витрачання бюджетних коштів на ремонт та будівництво, які пов'язують в тому числі з Олексієм Кособуцьким. Мова йде про 58 об'єктів будівництв.

Наразі, за словами представника прокуратури, відкриті два кримінальні провадження. Одне стосовно ремонтних робіт, а інше – стосовно обвинувачення в підробці диплому Олексієм Кособуцьким.

Також, за словами Тараса Ільящука, на одному з об`єктів будівництва, який пов`язують з Кособуцьким, днями виявлено завищення обсягів виконання робіт на 70 тисяч гривень.

Члени люстраційного комітету неодноразово зверталися із запитаннями до представника прокуратури, чому досі не застосували міру запобіжного заходу для Олексія Кособуцького, оскільки підозрюють, що він може втекти за кордон вже сьогодні. Проте, за словами Тараса Ільящука, в слідства зараз недостатньо матеріалів, щоб обмежити колишньому голові бюджетної комісії виїзд з країни.

Нагадуємо, що сьогодні Рівненська обласна рада позбавила Олексія Кособуцького повноважень голови бюджетної комісії.

Деталі того, в чому звинувачують та що закидають Олексію Кособуцькому читайте згодом на сайті порталу «Четверта влада».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

05 серпня 2021 в 17:26
0
Відновлені коментарі