Син власника Рівненського «Льонокомбінату», який скоїв смертельне ДТП, – юний батько-інвалід?

Дмитро Червонюк (зліва)
Джерело
Фото з сайту газети «Є»

Адвокати 20-річного Дмитра Червонюка, звинуваченого у тому, що він у серпні минулого року збив на смерть людину у Хмельницькому, принесли на суд документи, які засвідчують його інвалідність і... батьківство.

Судячи з наданого суду свідоцтва про народження, у Дмитра з`явилася донька, коли йому не було й 18-ти. Щоправда, ніхто про цей факт раніше ніколи не згадував, – пише «Рівне вечірнє».

16 травня Апеляційний суд Хмельницької області почав розглядати апеляцію на вирок Червонюка.

Нагадаємо, в лютому Хмельницький міськрайонний суд за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинув пішохід, засудив Дмитра до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік і звільнив його з-під варти.

Мати, батько і брат загиблого, зі слів адвоката Павла Луцюка, отримали від батьків засудженого 500 тисяч гривень матеріальної та моральної компенсації.

У п`ятницю допитали двох експертів та п`ятьох свідків, ще два експерти і деякі свідки на суд не з`явилися, тому засідання перенесли на 5 червня.

Перед допитом із клопотаннями до колегії суддів про долучення нових документів звернулася сторона обвинуваченого. Зокрема, його адвокати надали свідоцтво про народження дитини, яка з`явилася на світ у червні 2011 року і раптом знайшла батька в особі Дмитра Червонюка.

Також, відповідно до рішення медико-соціальної експертної комісії, Червонюк-молодший тепер має третю групу інвалідності загального захворювання.

– У мого підзахисного – вроджена вада серця, і це засвідчено у його медичній документації, – повідомив адвокат Павло Луцюк.

– Групу інвалідності раніше не оформляли, бо в цьому не було потреби. А щодо дитини, то я вам можу навести десятки прикладів, коли у школярів народжувалися діти. Дівчинка з матір`ю живуть у Хмельницькому, Дмитро їм трохи допомагає.

Родичі загиблого Олега Крушельницького були проти того, щоб ці документи долучати до справи, оскільки сумніваються в їхній достовірності.

Як повідомив хмельницькій газеті «Є» адвокат Крушельницьких Олег Северинюк, лише цього дня стало відомо, що у підсудного, виявляється, є малолітня дитина. На його думку, документи про інвалідність і про дитину потрібні, щоб звільнити Червонюка від покарання за амністією.

Дмитро пояснив суду, що він з матір`ю дитини в шлюбі не перебуває, а коли народилася дитина, вони були у поганих стосунках, тож батька в свідоцтво взагалі не записали. А цей документ, який показали зараз, – дублікат.

Колегія суддів усе ж вирішила долучити обидва документи, але постановила витребувати інформацію про оригінал свідоцтва про народження дитини, а також матеріали, на підставі яких обвинуваченому дали групу інвалідності.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте