В ОК «Північ» кажуть, що за ремонт КПП розрахувалися ще минулого року

Військові нарікають, що в умовах КПП та казарм, які були до цього, не можливо було нормально працювати. Лютневе фото КПП надане прес-центром командування

Ще наприкінці 2013 року з бюджету військового відомства були виділені кошти (майже третина яких була використана на переобладнання казарм покращеного типу, під житло для військовослужбовців за контрактом) та розпочалися роботи по переобладнанню приміщень штабу та КПП. У листопаді-грудні 2013 року, січні-березні 2014 було укладено низку угод на постачання майна та виконання робіт, зроблено відповідні оплати.

Про це повідомляють в прес-центрі управління ОК «Північ» у відповідь на сюжет програми «Подробиці» на телеканалі «Інтер», в якому журналісти розповіли про витрати 3-х мільйонів гривень на ремонт контрольно-пропускного пункту.

«З листопада 2013 року, після сформування управління Оперативного командування «Північ», в зону відповідальності якого увійшло 13 областей України та місто Київ, значно розширились функції і збільшились завдання, які покладаються на орган військового управління.

Перед керівним складом була поставлена задача в стислі терміни переобладнати казармено-житловий фонд військового містечка, забезпечити стійке управління військовими частинами. Тому з листопада минулого року, необхідно було створити принципово нову систему зв’язку, командні пункти, оптимізувати наявність робочого простору, забезпечити надійний контрольно-перепускний режим», – зазначають в ОК «Північ».

Перерозподіл та скерування коштів, переконують військові, на інші витрати є неможливим, зупинка процесу переобладнання на цьому етапі призвела б до безповоротних фінансових втрат, та паралізувала б діяльність органу військового управління.

«Здійснювати керівництво військами з приміщень в яких відсутні елементарні засоби зв’язку, не говорячи про новітні цифрові та супутникові, розібрані підлога та стеля, м’яко кажучи неможливо. В сукупності це призвело б до негативного впливу на боєготовність, втрату управління та здійснення керівництва підпорядкованими військовими частинами», – зазначають в прес-центрі командування.

«Виконання усіх цих робіт проводилось та проводиться господарським способом силами спеціалізованих підрозділів – квартирно-експлуатаційних відділів Міністерства оборони. Об’єктивно кажучи, питання переобладнання казармено-житлового фонду органу військового управління та нестача майна у військових частинах тут не в якій мірі непов’язані між собою», – переконані в ОК «Північ».

Також в управлінні оперативного командування «Північ» зазначають, що на своєму рівні, роблять все можливе для забезпечення підпорядкованих військових частин всім необхідним.

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ:

Військовим з центром у Рівному вже пожертвували понад 300 тисяч гривень

Військові в Рівному витратили 3 мільйони гривень на євроремонт

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте