Радикальний Ковальчук втретє переміг суд у Рівнеоблради: що далі

Володимир Ковальчук добровільно пішов з посади голови Рівнеоблради, але досі, попри активність у Фейсбуці, він вказує, що працює на цій посаді.
Джерело
Фото Громадського радіо

Вищий адміністративний суд не задоволив касаційну скаргу Рівнеоблради на постанову, якою екс-голову облради від Радикальної партії Ляшка Володимира Ковальчука поновили на посаді.

Хоча ще у червні Ковальчук написав заяву про звільнення разом з іншим тодішнім головою Олександром Корнійчуком. 

Про це він пише на своїй сторінці у Фейсбуці. Деталі поки невідомі. 

У коментарях Ковальчука вітають. 

Справу розглядали 26-го жовтня у Вищому адміністративному суді.

Справа у тому, що Рівненська обласна рада ще до звільнення Ковальчука (у травні) подала касаційну скаргу на рішення Рівненського окружного адмінсуду, яким на посаді поновили радикала Володимира Ковальчука.

Нагадаємо, що рішення Рівненського окружного суду спричинило конфлікт у облраді, адже одночасно там було двоє голів: Володимир Ковальчук і Олександр Корнійчук.

Пізніше радикальний голова виграв і апеляцію у Житомирі.

«Четверта влада» звернулася до керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Богдана Сологуба, аби з`ясувати яка мета скарги, якщо Ковальчук уже пішов з посади. 

– Вважаючи, що питання з поновленням Ковальчука було вирішене на сесії 17 червня, обласна рада відкликала свій касаційний позов. З яких мотивів суд зайняв позицію: все одно, будемо розглядати – мені не відомо. Але якщо зірки загоряються, то це комусь потрібно, як казав класик, – говорить пан Сологуб.

Богдан Сологуб. Фото з його сторінки у Фейсбуці

– Наскільки розумію, рішення касації стосується рішень двох попередніх судів, а вони виконані. 17 червня Ковальчука Володимира Олександровича було поновлено на посаді голови обласної ради і звільнено з цієї посади на підставі його особистої заяви. Більше того, на підставі цього рішення судовий виконавець виніс постанову про закриття виконавчого провадження. Як то кажуть, фініш.

Ми зателефонували до Володимира Ковальчука, щоб зрозуміти причину його радості. Адже ще до написання заяви 17 червня, в період, коли облрада була «двоголовою», він неодноразово стверджував, що не тримається за посаду голови.

Втім пан Ковальчук слухавку не підняв і за його номером збивають наші виклики. Також залишилися без відповіді наші питання, надіслані йому вчора ввечері у Фейсбуці. 

Тим часом у себе в Фейсбуці він досі голова обласної ради. 

Нагадаємо, конфлікт навколо того, хто очолить Рівнеоблраду бере свій початок від самого початку роботи Рівненської обласної ради сьомого скликання.

18 листопада 2015 року депутати, з подачі нардерпів-радикалів, головою обрали 33-річного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Володимира Ковальчука. 

Вже у березні 2016-го обранці звільнили Ковальчука і обрали головою депутата від БПП Олександра Корнійчука.

Радикали протягом кількох місяців намагались вибороти крісло голови ради. Як результат – Ковальчук виграв суди двох інстанцій і вже на червневій сесії облради, з криками і бійками, депутати дійшли рішення – обидва голови написали заяви на звільнення. 

На попередній сесії головою обрали Миколу Драганчука. Це відбулося також не без конфлікту.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте