«Стаять! Буду стрєлять!», – депутату Рівнеради оголосили підозру через стрілянину і вибиту колінну чашечку

Депутату  Рівнеради Василю Немешу оголосили підозру
Джерело
Фото з архіву

Депутата Рівнеради Василя Немеша  підозрюють у вчиненні опору та насильства щодо працівників правоохоронних органів під час виконання ними своїх службових обов’язків.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

22 лютого 2017 року прокурор Рівненської області Олег Соболь підписав повідомлення про підозру депутату Рівнеради Василю Немешу у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 345 КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу).

«Оскільки депутат до слідчого не з’явився, підозру надіслали відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства листом за місцем проживання особи», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва групи прокурорів Рівненської місцевої прокуратури.

У прокуратурі нагадують, що Василь Немеш, під час проведення працівниками поліції санкціонованих обшуків за конкретною адресою у м. Рівне, вчинив останнім опір із застосуванням вогнепальної зброї.

Перебуваючи в коридорі загального користування багатоквартирного будинку, депутат намагався не допустити правоохоронців до квартири та, демонструючи пістолет моделі «Вій», погрожував, що вистрелить у їх бік.

Під час спроби правоохоронців зупинити протиправні дії чоловіка, той вистрелив із зброї не менше 4 разів. Кулі ні в кого не влучили. Внаслідок фізичної боротьби було завдано тілесні ушкодження середнього тяжкості одному працівнику поліції.

Ось як описує події того дня заступник прокурора області Мирослав Пацкан:

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Найсуворіше покарання, яке загрожує підозрюваному, – позбавлення волі на строк до 5 років.

Наразі депутат збиває телефонні дзвінки, тож поспілкуватися з ним не вдалося. Водночас, як уже повідомляла «Четверта влада», Василь Немеш раніше запевняв, що стріляв у підлогу. 

– Співробітники міської поліції прийшли з рішенням судді на обшук даної квартири. Але вони не мають право її обшукувати, – казав депутат. – Мене попросили захистити, не пустити.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте