У Луцьку невідомі вдерлися в редакцію порталу «Четверта влада» (ФОТО)

Джерело
«Четверта влада»

В офісі волинської редакції порталу «Четверта влада» невідомі зламали вхідний замок, проте нічого не вкрали.

Інцидент трапився, очевидно в неділю 16 лютого.

Сьогодні близько 9-ї ранку журналіст порталу «Четверта влада» Юрій Горбач виявив зламаний замок і відчинені вхідні двері до редакції.

- Близько 9.10 я прийшов і побачив, що двері офісу привідчинені. Була вибита серцевина замка, а самі двері підперті зсередини кріслом, - каже журналіст. – Як видно із стану замка, без звуку це зробити було важко, бо серцевина замка вибита так, що частина її вилізла з іншого боку. Тому тут знадобилося б кілька ударів чимось. Крім того, на зовнішній частині дверей були викручені шурупи, якими кріпиться ручка замка.

Під час огляду речей виявилося, що вся техніка і документи на місці.

В керівництві офісного центру про цей інцидент поки що нічого сказати не можуть: ніхто нічого не чув і не знає. Охоронець офісного центру, який, за його словами, з’явився на роботу сьогодні о 8-й ранку, також нічого не знає. За його словами, у неділю чергувала інша людина.

За словами жінки, яка працює в сусідньому із офісом порталу «Четверта влада», у суботу до 17-ї години вона перебувала на роботі, проте також нічого не чула.

За версією журналістів порталу «Четверта влада», вдертися в редакцію могли між 17.00 годиною суботи 15 лютого і 8-ю ранку 17 лютого. Насторожує те, що з офісу нічого не зникло. Це наштовхує на думку, що мета зловмисників була іншою.

Зараз журналісти порталу «Четверта влада» намагаються власними силами з`ясувати деталі інциденту. Керівництво офісного центру спілкується з охороною.

Є кілька версій подій, на думку журналістів «Четвертої влади». Оскільки не винесли компютер та нові електричні обігрівачі - найцінніше що було в редакції, то версія про дрібних злодюжок малоймовірна. Великі ж злодії навряд чи позарилися б на дешевий офіс на дверях якого пише, що це редакція порталу.

Були думки, що в редакцію могли щось підкинути, але після перевірки, здається, все на місці і нічого нового нібито не з’явилося.  Але додатково ще перевірятимемо.

Також є версія що хтось поставив підслуховуючий пристрій, але якщо це так - то більш нерозумного способу це зробити важко знайти.

Є ще версія про те, що хтось встановив на комп'ютер шпигунську програму чи вірус. Виявили, що антивірус «Аваст» автоматично створив файл о 21.17 в неділю 16 лютого. Він міг створити цей файл тільки при увімкненому комп'ютері. Хоча нікого з редакції в цей час не було.

Також може бути, що просто вкрали інформацію з комп’ютера. На ньому знаходиться архів волинської редакції.

Є варіант, що таким чином хтось провів обшук, але не знайшов нічого для себе цікавого, або того, що хотів знайти.

Редакція не звернулася в міліцію, оскільки нічого не зникло, а щодо інших версій, то ми маємо сумнів в тому, що міліція їх перевірятиме. Більше того, є підозра, що це справа рук когось причетного до влади. Не виключено, що й міліції.

Нагадаємо, що наразі відкрите кримінальне провадження стосовно перешкоджання журналістській діяльності працівниками міліції журналістці ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА звертається до людей професіоналів у подібних справах (колишніх правоохоронців, програмістів), які допомогли б на громадських засадах спробувати розібратися в цій ситуації.

Те, що залишилося від серцевини замка (половина серцевини)

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте