В екс-заступника прокурора Волині знайшовся розкішний маєток під Луцьком

Маєток, який належить Валерію та Олені Невірцям

Джерело
«Четверта влада»

Колишній заступник прокурора Волинської області Валерій Невірець разом із дружиною Оленою збудували розкішний маєток у селі Зміїнець поблизу Луцька.

Відповідна інформація розміщена на сайті «ГарнаХата».

На сім’ю колишнього заступника прокурора області записаний маєток на вулиці Калиновій, 2 у селі Зміїнець поблизу обласного центру Волині. Житловий будинок площею 310 квадратних метрів розташований на ділянці у 25 соток. Тут також є літня кухня, гараж, погріб, баня та красиво облаштована прибудинкова територія.

Навкруги маєтку Невірців – двометровий паркан, а на в’їзді – ковані ворота із буквою «Н».

Маєток Невірців на карті
Маєток Невірців на карті

Будинок Невірців

Будинок Невірців ворота

Будинок Невірців

Будинок Невірців

Будинок Невірців гараж

Будинок Невірців

Декларація про готовність об`єкта до експлуатації подана в Держархбудінспекцію у квітні 2015 року, а в червні зареєстроване право власності на нього за колишнім прокурором і його дружиною.

Будинок Невірців з ДАБІ
Інформація про здачу в експлуатацію будинку на сайті Держархбудінспекції

Власник маєтку Валерій Невірець все життя пропрацював в органах прокуратури. З 1994 року він працював на різних посадах у прокуратурі Волинської області. 30 серпня 2002 року став прокурором Горохівського району на Волині, а з 5 квітня 2005 року працював заступником прокурора Волинської області. Цю посаду чоловік обіймав до кінця березня 2014 року, коли звільнився за власним бажанням. Нині він потрапляє під дію «люстраційного» закону і не може працювати в органах прокуратури.

В жодній із декларацій про доходи Валерія Невірця за останніх чотири роки роботи ні у нього, ні у членів сім’ї маєтка в Зміїнці не вказано. Можливо, через те, що офіційно він ще не був зданий в експлуатацію. Натомість задекларована земельна ділянка, на якій він збудований.

Сторінка з декларації Невірця за 2010 р
Сторінка з декларації Валерія Невірця за 2010 рік
Сторінка з декларації Невірця за 2011 р
Сторінка з декларації Валерія Невірця за 2011 рік
Сторінка з декларації Невірця за 2011 р
Сторінка з декларації Валерія Невірця за 2011 рік
Інфографіка про декларацію Невірця за 2012 рік
Інфографіка за даними декларації про майно і доходи Валерія Невірця за 2012 рік
Інфографіка про декларацію Невірця за 2013 рік
Інфографіка за даними декларації про майно і доходи Валерія Невірця за 2013 рік

Дружина Валерія Невірця Олена уже тривалий час працює в Департаменті соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації.

Нині вона обіймає там посаду начальника відділу оплати праці, трудових відносин, соціального партнерства та державної експертизи умов праці.

Відповідно до закону «Про очищення влади» у Волинській ОДА почали перевірку. В рамках цієї перевірки Олена Невірець подала декларацію про доходи за 2014 рік. У ній за минулий рік в жінки задекларовано 33 тисячі 621 гривню сукупного доходу, а в її безробітного чоловіка – 126 тисяч гривень доходу від передачі в оренду майна.

Задекларовані в Невірців і дві земельні ділянки, одна з яких в селі Світязь, інша – в Зміїнці, а також квартира і гараж. Серед транспортних засобів – лише «Volkswagen Jetta» 2011 року випуску. Із списку майна сім’ї екс-прокурора зникли будинок на 55 кв. м. та дорогий автомобіль «Lexus RX 350», які ще декларувалися в 2013 році. А от маєток в Зміїнці так і не з’явився.

За які ж кошти збудували розкішний маєток двоє державних службовців? Дружина колишнього прокурора Олена Невірець відмовилася розмовляти на цю тему із журналістом, бо вважає, що пояснювати таке може лише державній службі, а не платникам податків, за кошти яких отримує зарплату. 

– Це моє особисте. Якщо мені державна служба дасть такий запит, я тоді скажу. Чому я повинна давати якусь інформацію інтернет-виданню? Я на особисті питання не даю інформації інтернет-виданням. А це моє особисте питання, моє особисте життя. І ви не маєте права мене її запитувати, – емоційно відреагувала начальниця одного з відділів у Департаменті соціального захисту населення Волинської ОДА Олена Невірець на запитання журналіста.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте