Скільки часу провів у відпустках та відрядженнях голова Волинської ОДА

Володимир Гунчик за 2,5 роки більше 100 днів провів у відрядженнях, а відпустку за власний рахунок брав лише раз

Володимир Гунчик
Джерело
Архів «Четвертої влади»

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик за майже 2,5 роки роботи на посаді тричі скористався правом щорічної оплачуваної відпустки, одного разу брав відпустку за власний рахунок, більше трьох місяців провів у відрядженнях і жодного разу не пропускав роботу через стан здоров`я. 

Таку інформацію на запит порталу «Четверта влада» надали у Волинській облдержадміністрації. 

Як йдеться в листі-відповіді за підписом самого Володимира Гунчика, з часу призначення на посаду у липні 2014-го року, він двічі скористався своїм правом на щорічну оплачувану відпустку у 2015 році (з 5-го до 11 березня та з 27 липня до 9-го серпня) та одного разу у 2016 році (з 9-го до 11 березня).

Також одного разу Володимир Гунчик брав відпустку без збереження заробітної плати тривалістю один день. Це сталося ще 3-го жовтня 2014 року. 

За весь період роботи на посаді голова ОДА направлявся у відрядження для виконання службових обов`язків поза місцем його постійної роботи 76 разів.

Загалом у відрядженнях він провів більше 100 днів. Шістнадцять разів посадовець перебував у відрядженнях у 2014 році, 33 рази – у 2015-му, 24 рази – у 2016-му та вже три рази, станом на середину березня, був у відрядженнях цього року. 

Жодного разу за майже 2,5 роки Володимир Гунчик не пропускав роботу у зв`язку із тимчасовою непрацездатністю (хворобою).

Разом з тим, за весь період роботи із липня 2014-го до лютого 2017 року отримав 336 тисяч 485 гривень зарплати. 

Відзначимо, що у Волинській обласній раді аналогічну інформацію стосовно свого голови Ігоря Палиці надати відмовилися, арґументуючи це тим, що, на їхній погляд, закон не зобов`язує таку інформацію оприлюднювати та й взагалі відповідна інформація не є такою, яка була отримана або створена в процесі виконання суб`єктами владних повноважень своїх обов`язків, або знаходиться у володінні суб`єктів владних повноважень чи розпорядників публічної інформації.

Через таку відмову журналіст «Четвертої влади» звернувся із позовом до Волинського окружного адміністративного суду. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте