Новообраний нардеп, президент НУВГП Микола Сорока став головою ради ректорів Рівненщини

Джерело
«Четверта влада»

На Рівненщині рада ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації обрала нового голову ради та його заступника.

Повідомляє сайт управління освіти та науки Рівненської ОДА.

Новообраним  головою  ради ректорів став президент Національного університету водного господарства та  природокористування Микола Сорока.

На посаді заступника  голови ради працюватиме  ректор Національного  університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, який до цього виконував обов’язки голови Ради ректорів.

Нагадуємо, Миколу Сороку було обрано також депутатом Верховної ради.

За кілька тижнів до парламентських виборів викладачі «водника» обрали на беальтернативних виборах Миколу Сороку своїм ректором (після парламенських виборів Миколі Сороці вигадали нову посаду – президент НУВГП – авт.).

Тоді ж відбувся такий діалог журналіста порталу «Четверта влада» з Миколою Сорокою (подаємо уривок):

– Ну от дивіться. Я, як звичайний громадяни дивлюся, що у вас є машина, яка коштує мільйон гривень, а ви працювали на посадах не підприємницьких – державним службовцем. Мене цікавить, як так вдалося заробити? (обличчя Миколи Сороки, після цього запитання, з розслабленого і ледь роздратованого стає суворим, а погляд жорстким  – авт.) 

– А ви мене запитайте.

– От я вас і питаю.

– Але я вам пояснювати не буду, тому що ви знову таки копаєтеся в грязі. (Виходить, що платнику податків цікавитись звідки мільйони у скромного чиновника – це копатися в бруді? Якщо логічно мислити, то важливіше не створювати такого бруду, щоб ніхто в ньому не копався  – авт.).

– Якби я копався, я би вас не запитував. (Маю на увазі, що якби моєю метою було очорнити людину, то який тоді сенс із нею спілкуватися – авт.)

Микола Сорока, згідно поданої ним декларації до ЦВК, володіє автомобем Лексусом 2010 року випуску. Такий автомобіль, за інформацією сайту kyiv-west.lexus.ua, коштує близько 140 тисяч ДОЛАРІВ, тобто більше МІЛЬЙОНА гривень. 

– Це машина моя. Зароблена. Я продав квартиру, яку я отримав.

– Але у вас ще дві квартири і три будинки, окрім цього.

– Та що ви кажете? Де?

– Та у вас в декларації зазначено (Дивитися декларацію Миколи Сороки).

– Три будинки. Де три будинки?

– Три будинки на вас в декларації. Ви ж самі подали її до ЦВК.

– Те що три будинки… То померли тато й мама і на мене переписали. І в селі в тому числі.

– Це той будинок, що 700 квадратних метрів, переписали? (два інших – 389,2 кв. м. та 141,7 кв. м. теж не надто схожі на старі сільські будиночки – авт.) 

– І в селі в тому числі. То тата. Батька. Там живе моя сім’я, дочка… Ну добре. Вам дуже багато я уваги приділив, – повертається йти.

– Микола Петрович, ще одне запитання. Скажіть, чому безальтернативні вибори? Чому тільки ви один кандидат?

– Є процедура... Хто подає заяву, хто не подає…

– А я тут спілкувався, люди кажуть, що бояться подавати…

– Та чого там мене боятися? – моментально розквітнув задоволеною посмішкою в.о.ректора. – Чого там мене боятися? Я нормальний чоловік... Добрєйший чоловік.

Журналістка, яка робила опитування нардепів для порталу «Четверта влада» підтвердила загальновідому закритість Миколи Сороки перед журналістами та громадою.

Навіть маючи особистий мобільний телефон народного депутата, поспілкуватись з ним виявилось не так просто. Кілька днів він не брав слухавку, а коли все ж таки відповів на дзвінок, то сказав, що дуже зайнятий і швидко поклав слухавку. 

Що буде коли цьому депутату телефонуватимуть селяни, яким він наобіцяв з три короба і також, за його словами, давав номер свого мобільного?

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

11 січня 2020 в 20:42
0
Коментарі