Рівненські депутати тікають та ховаються, уникаючи пояснень як потрапили у списки садівників їхні знайомі та родичі

Джерело
Фотоколаж ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

26 вересня на сесії Рівнеради депутати підтримали проект рішення, згідно з яким, в обхід земельної черги, дозволили виготовити документи для подальшої приватизації 20-ти земельних ділянок на вулиці Київській (дозвіл на саму приватизацію видаватиметься на одній з наступних сесій).

В той же день депутати поки що відправили на довивчення ще один подібний проект рішення, котрий стосується виділення земельних ділянок, в обхід земельної черги, в районі вулиць Погоринської-Федіна.

Тут бажають отримати ділянки «під садівництво» ще 47 громадян, багатьох з яких викрили у зв'язках з місцевими депутатами та чиновниками. 

Ось список цих громадян:

  1. Мірошниченко Сергій Іванович
  2. Мірошниченко Анжела Ельбрусівна
  3. Мірошниченко Майя Сергіївна
  4. Маковська Ванда Володимирівна
  5. Малиновська Галина Іллівна
  6. Миронюж Юлія Василівна
  7. Полюхович Микола Васильович
  8. Гордійчук Гордій Гордійович
  9. Фалко Юрій Володимирович
  10. Панасюк Анатолій Юрійович
  11. Ситник Олексій Костянтинович
  12. Макарова Наталія Федорівна
  13. Колюх Юлія Андріївна
  14. Матласевич Степан Михайлович
  15. Лисенко Катерина Володимирівна
  16. Ситенко Олександр Михайлович
  17. Сердюк Микола Миколайович
  18. Ревуцька Віра Олександрівна
  19. Лега Марія Іванівна
  20. Макарова Вікторія Вікторівна
  21. Власенко Людмила Михайлівна
  22. Дричак Людмила Миколаївна
  23. Білогрива Марія Євгенівна
  24. Словянський Єгор Сергійович
  25. Харечко Олексій Вікторович
  26. Загладкіна Людмила Василівна
  27. Коршунов Олег Олександрович
  28. Климчук Віталій Дмитрович
  29. Пашкевич Тетяна Володимирівна
  30. Оліферук Людмила Анатоліївна
  31. Терещук Володимир Володимирович
  32. Веремійчук Людмила Адамівна
  33. Зібер Ольга Аполлінаріївна
  34. Прокопова Антоніна Петрівна
  35. Марчук Руслан Сергійович
  36. Комальдінов Владислав Валерійович
  37. Кардаш Віталій Анатолійович
  38. Варжель Олександр Миколайович
  39. Потеревич Юрій Євстафійович
  40. Славінська Олександра Робертівна
  41. Іщишина Вікторія Олександрівна
  42. Головенко Валентитна Петрівна
  43. Бараток Олександр Вікторович
  44. Руда Наталія Богданівна
  45. Королюк Валентин Олександрович
  46. Рижук Володимир Дмитрович
  47. Корунова Валентина Георгіївна

Нагадуємо, Білогрива Марія Євгенівна, яка є в цьому списку, має стосунок до міського голови Рівного. Вона була офіційним спостерігачем на виборах від Володимра Хомка.

Володимир Хомко відмовився коментувати свої зв`язки з отримувачами земельних ділянок 

Заступниця міського голови, депутатка обласної ради від «Батьківщини» Галина Кульчинська підтверджує, що Гордій Гордійчук, присутній у списках, дійсно її племінник, однак категорично заперечує будь-який свій вплив на те, що він сюди потрапив. Також запевняє, що взагалі не спілкується з його сім`єю і вважає, що він, швидше за все, скористався своїми зв`язками з чиновниками Рівненської облдержадміністрації.

Галина Кульчинська

– Гордійчук Гордій Гордійович працює в обласному управлінні освіти облдержадміністрації, – каже Галина Кульчинська. – Це дійсно мій племінник. Син моєї сестри від першого шлюбу мами. Це доросла людина, в якої діти шкільного віку, дружина якого працює в міському суді. Я бачила що він туди потрапив. Я підійшла до Грещука і запропонувала написати заяву про протидію корупції.

Але він сказав: «Ні, це не ваш прямий родич, ви разом не проживаєте. Тому це не стосується». Будучи членом бюро міської організації, я з першого дня категорично заявляла свою позицію, що ні в якому випадку не голосувати за ці питання. Слава Богу, що сьогодні за цю частину не проголосували. В нашій сім'ї так сталося, що 7 років ми не спілкуємося зовсім. Я думаю, що питання лежить у площині роботи облдержадміністрації.

Не знає як потрапила у списки «садівників» на Погоринській-Федіна власна дружина і міський депутат від «Батьківщини» Володимир Грудницький. Депутат уникає розпитування з цього приводу.

Володимир Грудницький з дружиною. Фото зі сторінки депутата в Однокласниках

– Яким чином вона дізналася про виділення земельних ділянок під садівництво?

– Задайте їй це питання

– А ви не знаєте?

– Воно мені треба? (швидким кроком йде від журналістки – авт.)

– А ви разом проживаєте? (депутат не озирається, швидко крокуючи подалі – авт.)

«Накивав п`ятами» від журналіста і депутат Рівнеради, начальник міського управління освіти Василь Харковець.

У списках громадян, які хочуть посадити садок на Погоринській-Федіна, числиться бой-френд його дочки, півзахисник футбольного клубу «Верес» Коршунов Олег Олександрович.

Василь Харковець

– Як так сталося, що про можливість отримати земельну ділянку дізнався бойфренд вашої дочки? 

– Я не знаю хто там бойфренди моєї дочки. Моя дочка незаміжня (швидким кроком йде від журналістки – авт.)

Нагадуємо, Василь Харковець, будучи депутатом Рівнеради минулого скликання у фракції Народний Союз «Наша Україна», отримав земельну ділянку під будівництво, в обхід земельної черги, разом з родичами інших депутатів від фрації НСНУ: дочкою депутата Володимира Рабінюка Ілоною Сачук (наразі депутатами є її чоловік Антон Сачук та тесть Олександр Сачук) та батьком депутата минулого скликання Ігоря Мічуди (який не потрапив до цього скликання).

Журналістське розслідування стосовно цих ділянок дивіться тут: Земля на халяву. ч.3. Для себе, для родичів, для знайомих.

Простим співпадінням називає міський депутат, директор Рівненської філії ПриватБанку Василь Власенко потраплянням у списки «садівників» власної дружини Людмили Власенко.

Василь Власенко

– Яким чином у списках опинилася ваша дружина?

– Подала заяву

– А звідки у неї була інформація про те, що є можливість отримати там земельну ділянку?

– Інформації не було, просто подавала заяву. Співпало.

– На що вона подавала заяву?

– На виділення земельної ділянки. Під садівництво. Ви ж сьогодні чули, що будь-яка людина може отримати земельну ділянку. 

Не приховує своєї підтримки в питанні голосування за надання ділянок під садівництво і міський депутат, заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов. У списках на отримання земельної ділянки на Погринській-Федіна, в обхід земельної черги, потрапив і його товариш Олексій Ситник.

Олексій Губанов

– Я готовий голосувати за ці питання у будь-якому режимі: поіменному чи непоіменному, – каже Олексій Губанов для rivnepost.rv.ua. – Бо вважаю, що потрібно надавати в місті землю будь-кому, хто справді хоче будуватися.

Чому обходимо людей у земельній черзі? Черги на отримання ділянок для садівництва нема. А ті, що перебувають по 20 років у черзі на ділянки для індивідуального будівництва, просто хочуть отримати безплатно землю, щоб потім її продати. Ті ж, хто справді хоче будуватися і має для цього кошти, вважаю, знайшли можливість це зробити і не чекають роками на безплатну ділянку.

Після сесії Рівнеради 26 вересня стали відомі ще деякі зв`язки людей зі списків з місцевими депутатами.

Серед претендентів на садові ділянки знайшли помічницю депутата міської ради від «Батьківщини» Володимира Зиля Вікторію Іщишину. У фейсбук-групі «Рівненщина політична» оприлюднили фото Володимира Зиля з цією жінкою.

Як підтвердили джерела ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ, Володимир Зиль з Вікторією Іщишиною були в добрих, навіть близьких стосунках ще з часів навчання.

Володимир Зиль прокоментував цю інформацію на своїй сторінці у Фейсбук. На його думку, інформація про його причетність до формування списків щасливчиків-садівників, є наклепницькою, бо він «детально не аналізував цей проект рішення, оскільки з моменту його появи не мав підстав для його підтримки, тому і не помітив будь-яких знайомих мені осіб серед претендентів».

Щодо своєї позиції з цього питання, то депутат зазначає, що «моя позиція була незмінною і цілком категоричною, щодо неможливості підтримки фракцією «Батьківщина» в міській раді рішень, які суперечать офіційній позиції партії та її статутних органів.

Володимир Зиль також наполягає, що «мотивів щодо підтримки проекту цього рішення, конфлікту інтересів в мене немає, так само як і законних механізмів для заборони громадянам-мешканцям міста, в тому числі моїм знайомим, користуватися своїми правами і обов`язками, наданими їм діючим законодавством.

Інформувати мене про свої дії особистого характеру вони мене також не зобов`язані.

Як депутат міської ради вважаю за необхідне утриматися при голосуванні за аналогічні проекти рішень, в зв`язку з недосконалістю законодавства України в земельній сфері, до ухвалення Рівненською міською радою підзаконного акту, в рамках компетенції органу місцевого самоврядування – Порядку надання земельних ділянок для індивідуального будівництва».

Попри те, що депутат зазначає, що утримуватиметься від голосування за такими питаннями, перевірити це складно. Адже Володимир Зиль, разом з більшістю депутатів Рівнеради, зробив так, що основний тип голосування на сесіях Рівнеради – закритий.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА попросила Володимира Зиля уточнити, яким чином він проголосував за аналогічне питання на сесії, котрим дозволили виробляти документи для приватизації ділянок на Київській.

Відповідь депутата:

Після уточнюючого запитання, з проханням написати конкретно, Володимир Зиль видалив журналіста зі списку своїх «друзів» на Фейсбук та налаштував приватність акаунту таким чином, що його профіль тепер можуть бачити лише його друзі.

Знайшли у списках на отримання ділянки на Погоринській-Федіна помічника ще одного депутата від «Батьківщини» – Сергія Сидоришина. Як інформують джерела, Потеревич Юрій Євстафійович – його офіційний помічник-консультант.

Сергій Сидоришин

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА звернулася до Сергія Сидоришина на його акаунт у Фейсбук з проханням прокоментувати цю інформацію, однак відповіді поки що не отримали.

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ:

Роздають 67 земельних ділянок у Рівному: подробиці депутатського скандалу

Рівненський мер, підігруючи «садоводам», «розвів» депутатів і громаду «як котят»

Впливові «садівники» Рівнеради: хто претендує на безкоштовну міську землю?

Рівненські депутати і чиновники пояснюють, як їхні родичі опинилися серед щасливчиків, котрі отримали землю

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

01 жовтня 2021 в 18:42
0
відновлені коментарі зі старого сайту
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

01 жовтня 2021 в 18:43
0
відновлені коментарі зі старого сайту 2