Чому будівництво на Пагорбі Слави у Рівному протизаконне і хто надав цю землю фірмі: документи

Такий вигляд зараз має будівельний майданчик на Пагорбі Слави
Джерело
Фото rivne1.tv

Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ, що ППФ «Офіс-дизайн», з якою Рівнерада уклала договір оренди 8-ми соток землі на Пагорбі Слави, не могла отримати дозволу на початок будівельних робіт.

– Дозвіл дає не місто, а ДАБІ (Державна архітектурно-будівельна інспекція ред.), – пояснює Володимир Хомко. – Але для того, щоб надати дозвіл, ДАБІ звертається до нас за містобудівними умовами. Такого звернення не було.

Володимир Хомко нарікає, що його марно звинувачують в підігруванні забудовникам, адже рішення про передачу землі в оренду приймалося за три роки до початку його мерства.

– Рішення про проведення конкурсу щодо передачі цієї землі в оренду підписане ще 2005 року тодішнім секретарем [Юрієм] Бідюком, – каже Володимир Хомко. – Потім конкурсна комісія визнала цю фірму переможцем.

Згідно з договором, на 8-ми сотках фірма має збудувати заклад громадського харчування.

Володимир Хомко нарікає, що огороджено значно більше, ніж зазначену у договорі ділянку. До того ж, як з сумом констатує міський голова, договір укладений таким чином, що міська рада наразі не може оскаржити те, що фірма не платить за оренду.

– Програємо вже два суди через те, що в договорі прописано так, що оплата за оренду має здійснюватися лише на період будівництва, – скаржиться Володимир Хомко. – Не знаю, хто таке допустив. Сподіваюся, що обласна прокуратура, якій обласна рада доручила розібратися з цим незаконним будівництвом, зможе врятувати ситуацію.

Ось цей договір:

Водночас в прес-службі Рівненської обласної прокуратури кажуть, що звернутися в суд з метою призупинити будівництво зможуть лише після того, як вивчать усю документацію з цього приводу і знайдуть порушення.

В той же час тут переконані, якщо забудовник таки побудує щось, а це буде визнано судом як незаконне будівництво, то він змушений буде привести ділянку до попереднього стану.

В ДАБІ (яке мало погодити будівництво авт.), куди ЧЕТВЕРТА ВЛАДА намагалася звернутися за інформацією, очевидно, скорочений робочий день і слухавки наразі не беруть.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА також шукає уповноваженого представника фірми, від якого попросить надати свою аргументацію.

Тих, хто знається на будівництві просимо оцінити в коментарях чи справді ось це загороджено 8 соток (фото клікабельне):

Фото з групи Типове Рівне

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

07 лютого 2020 в 02:15
0
коментарі зі старого сайту