Суд визнав пустир на Пагорбі слави незавершеним будівництвом

І надав право власності на нього забудовнику-правопорушнику

Забудовник-правопорушник, пов'язаний з «Набережним кварталом», хоче відновити будівництво на захопленій ділянці, і вже отримав сприяння у цьому горе-експертів та суду

Господарський суд Рівненської області, в особі судді Оксани Андрійчук, погодився із аргументами забудовника-правопорушника і визнав частину (майже 72 кв.м.) закинутого зарослого пустиря на Пагорбі слави у Рівному самовільним будівництвом, дозволивши його узаконити.

Тобто міська рада першу судову інстанцію програла.

Про це «Четвертій владі» розповіланачальниця організаційного відділу виконкому Рівнеради Людмила Стригунова. 

Подробиць рішення від 3-го жовтня поки що невідомо, адже в реєстрі судових рішень воно наразі відсутнє.

В позовних вимогах товариство «Офіс-Дизайн» стверджувало, що будівництво здіснювалося без належним чином затвердженого проекту та без отримання необхідного дозволу на виконання робіт, що свідчить про його самочинність.

Згідно тексту судових ухвал, в парку нібито незаконно зведена споруда загальною площею 71,6 кв.м., що складається двох приміщень 29,1 та 29,5 кв.м., тамбурів по 3,1 та 6,7 кв.м., і допоміжне приміщення 3,2 кв.м.

Водночас, як перевірила «Четверта влада», жодного об'єкту будівництва на ділянці немає. Тут лише закинутий пустир, котлован, залишки будматеріалів та «скелет» центру продажу квартир.

Господарський суд у березні 2016 року доручив Хмельницькому відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз провести судові земельно-технічну та будівельно-технічну експертизи.

У вересні в суд надійшли висновки експерта, що стали підставою для поновлення розгляду справи.

Судячи з наявної інформації, експертиза підтвердила наявність об'єкту будівництва на ділянці, збрехавши таким чином суду та громаді.

Міська рада оскаржуватиме рішення суду першої інстанції в апеляції.

А «Четверта влада» цим часом вимагає від керівництва ради доступу до усіх матеріалів судової справи, в тому числі до висновників експерта, який, схоже на те, що вчинив злочин передбачений статтею 384 Кримінального кодексу: Завідомо неправдиве показання.

Завідомо неправдивий висновок експерта в суді карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Нагадуємо, невідома фірма весною 2014 року захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно договору оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування. 

Прокуратура Рівного в рамках кримінального провадження встановила, що організацією, яка безпосередньо виконувала будівельні роботи на Пагорбі Слави, був Житлово-будівельний кооператив «Домо-Буд» (фірма через засновників прямо пов'язана з «Набережним кварталом» – авт).

Рівняни власноруч зупинили незаконне будівництво на Пагорбі Слави. 

Продовжити тут будівельні роботи, правда, безуспішно, спробувало ТзОВ «Зелений дуб», одним із засновників якого є людина «Набережного кварталу» В'ячеслав Кочубей, нинішній керівник парківського «інвестора»

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте