У Рівному сіті-лайти із рекламою журналу агітують за кандидата-«свободівця»

Така реклама кандидата з`явилася у Рівному
Джерело
Фото Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області

Минулого тижня в Рівному (виборчий округ №152) у центральній частині міста з’явилися сіті-лайти з рекламою глянцевого журналу «ANTURAZH.MEN».

На обкладинці журналу зображений у військовій формі кандидат в народні депутати Олег Осуховський, який балотується до парламенту від політичної партії ВО «Свобода».

Сам Олег Осуховський досить активно використовує у власній виборчій кампанії тему військових дій на сході країни.

Про це повідомляють в Громадянській мережі ОПОРА у Рівненській області.

В коментарях представник штабу кандидата Олександр Гомон зазначає, що вони не мають жодного відношення до зазначених сіті-лайтів.

Адже редакція журналу «ANTURAZH.MEN» з власної ініціативи розмістила інтерв’ю кандидата на своїх шпальтах. А сіті-лайти, що заполонили м. Рівне, рекламують саме видання.

Проте, спостерігачам ОПОРИ в жодній з точок продажу періодичної преси не вдалося знайти та придбати журнал «ANTURAZH.MEN».

Відповідно до частини 3 ст. 68 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» реклама друкованих видань (газет, журналів, книг), інших товарів та послуг з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів, назв чи символіки партії – суб’єктів виборчого процесу є політичною рекламою.

Таким чином, реклама журналу «ANTURAZH.MEN» є політичною рекламою. Політична реклама є однією з форм передвиборної агітації. Відповідно до норм виборчого законодавства передвиборна агітація здійснюється за рахунок виборчого фонду.

Використання власних коштів партій, кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється (частина 6 ст. 68 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»).

На думку ОПОРИ, якщо дійсно журнал розмістив рекламу власного видання з зображенням кандидата, то це може свідчити про те, що дана реклама була виготовлена не за кошти виборчого фонду Олега Осуховського, як того вимагає закон.

Проте, якщо ця реклама була розміщена з ініціативи кандидата, то відповідно до вимог чинного законодавства вона мала містити інформацію про замовника, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за друк.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте