Чому фізичні тести нових поліцейських Рівного приховують від громадскості

Громадський активіст розповів, що для ЗМІ складно потрапити на тренування поліцейських. Тому йому вдалося зробити лише таке фото з події
Джерело
Фото Юрія Компанця

Про жоден з трьох етапів тестувань нових поліцейських у Рівному журналістів і громадськість не повідомили. Прикриваючись, поки що, невідомою вказівкою нібито з міністерства.

Громадський активіст ГО «Дорожній контроль-Захід» Юрій Компанець розповів у Facebook , що процес тестування потенційних поліцейських для ЗМІ закритий.

Юрій Компанець також повідомив, що знімальну групу телеканалу «Рівне1» також не пропустили на стадіон «Авангард», де проходить відбір поліцейських, хоча це комунальна власність і журналісти мають право туди потрапити.

Разом із тим у відділі комунікації рівненської поліції сказали, що журналістка «Чевертої влади» може приїхати на стадіон та побачити, що туди пропускають журналістів. Мовляв пані Інна [Березовська] сама все покаже і розкаже.

Але начальниця відділу комунікації ГУ Національної поліції у Рівненській області Інна Березовська сказала присутнім на місці журналістам, що їх не пускають на стадіон через вказівку МВС.

Журналістка «Четвертої влади» телефонувала пані Березовській, але поспілкуватися не вдалося, адже керівничка прес-служби перебуває на стадіоні і через вітер, або не чула, або вдала, що не почула питання журналістки.

– Для мене це новина, що туди не пускають журналістів, – каже телефоном  прес-офіцер відділу комунікації ГУ Національної поліції в Рівненській області Ольга Олійник.

–  Справа в тому, що там документується все особами. Для передання відео для Міністерства по тому, як здають кандидати,  щоб в подальшому перевіряти правильність їхніх результатів. На Рахунок того, що туди не пускають журналістів, така інформація мені не відома.

За словами Ольги Олійник це відбувається третій етап відбору кандидатів до патрульної поліції Рівного.

У той час, як за кожним кроком київських та луцьких поліцейських (для прикладу саме з цих регіонів – ред.) ЗМІ інформували громадськість. Рівненські ж медійники дізнаються про те, як просувається процес відбору з будь-яких джерел, але не від поліції.

Чому рівненські ЗМІ поліція не ставить до відома коли і де проходитимуть етапи відбору патрульних у відділі комунікації Рівненської поліції розповісти не змогли. Сказали, що розповість пані Інна, яка зараз перебуває на стадіоні.

Тим часом Юрій Компанець телефоном зі стадіону каже, що журналісти знайшли лазівку і самі пробралися. Представники поліції попросили їх залишити стадіон, але вони відмовилися.

Згодом головний поліцейський Рівненщини пояснив, чому приховують інформацію про тести кандидатів у патрульні.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте