Головний поліцейський Рівненщини пояснив, чому приховують інформацію про тести кандидатів у патрульні

Виконуючий обов`язки начальника Головного управління Національної поліції у Рівненській області Сергій Максимов
Джерело
«Четверта влада»

Журналістів не повідомили про майбутнє тестування з фізичної підготовки кандидатів в патрульну поліцію, а згодом не пустили на місце проведення тестування. Начальник рівненського ГУ Нацполіції Сергій Максимов, каже, що це через те, що деякі претенденти з певних мотивів не хочуть, щоб їх знімали.

У Рівному під час тестування з фізичної підготовки кандидатів у патрульну поліцію журналістів не пустили знімати. Інцидент відбувся 19 листопада, про що повідомив журналіст і громадський активіст ГО «Дорожній контроль-Захід» Юрій Компанієць у своєму Фейсбуці.

Крім цього представників засобів масової інформації не повідомляли, про тестування кандидатів. У відділі комунікації ГУ  Націполіції Рівненщини ситуацію пояснити не змогли.

Журналіст «Четвертої влади» звернувся за поясненням до в.о. начальника поліції Рівненщини Сергія Максимова. Поліцейський розповів, що доступ ЗМІ обмежили через прохання представниці департаменту патрульної поліції МВС.

«Мне позвонила представитель департамента патрульной полиции (вона мені не підпорядковується). І вона просто просила, говорит: поговорите с журналистами будь ласка, что я не против, чтоб они снимали, но пусть с нами просто согласовуют. Просто там где, ну хлопци яки занимаються, яки здають физо, вони не хочуть, чтоб йих снимали, вони не хочуть шоб йих хтось там бачив, что они здають там на полицию, розумиете».

Крім цього пан Максимов запевнив, що найближчим часом з нами зв`яжеться представниця департаменту, для пояснення такої позиції щодо уваги ЗМІ. Наразі цей найближчий час не настав, тому опублікуємо позицію представниці департаменту після того, як вона вийде на звязок.

Тим часом стадіон є публічним місцем і комунальною власністю. Жоден закон журналістам не забороняє фото і відеозйомки через те, що хтось, хто хоче стати патрульним поліцейським і не бажає щоб його знімали. Власне кожен з кандидатів, які бояться камери, при бажанні може надягнути балаклаву чи прикрити своє обличчя медичною маскою.

Після багаторазових дзвінків журналістів «Четвертої влади» поліція сама розіслала фото із тестування разом із текстом:

«Сьогодні в обласному центрі на центральному стадіоні «Авангард» кандидати на службу у нову патрульну поліцію, які вже пройшли тестування на загальний рівень розвитку та військово-лікарську комісію, демонструють швидкість, силу та витривалість.

Приймає нормативи у кожного претендента на посаду патрульного поліцейського незалежна комісія. Всього за списком передбачалося 295 кандидатів, однак з’явилося для проходження цього етапу відбору 288 осіб. Відтак семеро із них втратили можливість стати поліцейським.

Кандидати виконують нормативи з бігу на 100 та 1000 м, хлопці підтягуються на перекладині, а дівчата – віджимаються. Перед початком тестування проводиться детальний інструктаж.

Після завершення випробувань майбутні поліцейські розповіли, що в цілому задоволені своїми результатами, адже мають високу мотивацію. На їхню думку, увесь процес тестувань та випробувань проводиться цілком прозоро та чесно.

Для прийому нормативів створено предметну комісію. Крім цього, для об’єктивної оцінки фізичної підготовки виконання вправ і здачу нормативів кожним кандидатом на службу до патрульної поліції фіксують на фото- та відео-зйомку.

– Наразі не можна сказати наскільки успішно склали це випробування претенденти, — зазначив заступник голови Рівненської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Віктор Каховський.

– Хоча в цілому рівень фізичної підготовки кандидатів достатній. Однак ми лише фіксуємо результат, а чи пройшов кандидат тестування, визначатимуть за допомогою комп’ютерної техніки.

Фізичне тестування претендентів на посади патрульних поліцейських Рівного буде тривати кілька днів.

На кандидатів, які успішно пройшли попередні випробування, очікують іще психодіагностичне тестування та співбесіда.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте