Посадовця ДАБІ у Рівненській області звинувачують у завданні державі збитків на понад мільйон

Посадовці Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області завдали державі збитків на суму в майже півтора мільйона гривень.

Такий висновок робить відділ комунікації Головного управління національної поліції в Рівненській області за матеріалами Управління захисту економіки.

Слідчий відділ Рівненського відділу поліції проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому міською прокуратурою Рівного 20 квітня.

Провадження відкрили за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України:

«Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби,

якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки

карається позбавленням волі на строк від п`яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

На підставі ухвали слідчого судді працівники Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції спільно із слідчими Рівненського відділу поліції та прокуратури 25 квітня провели обшук у адмінприміщенні управління ДАБІ, в ході якого вилучили документацію, жорсткі диски та сейф.

Під час досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами управління ДАБІ у Рівненській області, що спричинило тяжкі наслідки в інтересах держави, встановлено, що у лютому-березні 2016 року працівники ДАБІ у Рівненській області провели перевірку на одному із будівництв у Рівному, за результатами якої були виявлені правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Однак посадова особа інспекції, отримавши матеріали перевірки, неналежним чином їх не оформила та не направила порушнику відповідну постанову, завдавши державі збитків на суму один мільйон 379 тисяч гривень у виді штрафних санкцій, які не надійшли до бюджету.

Наразі триває досудове розслідування, призначено низку експертиз.

У відділі комунікацій ГУНП у Рівненській області кажуть, що підозру ще нікому не оголошували. Водночас ім'я посадовця, кабінет якого обшукували, повідомити відмовляються.

Мобільний телефон керівника ДАБІ у Рівненській області Ігоря Мічуди вимкнений. Тож про подробиці справи повідомимо пізніше.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте