Бос рівненського ДАБІ, який «ботає по-фєні»

Подробиці корупційного скандалу і розшифровка аудіозапису

Ігор Мічуда – бізнесмен і в минулому депутат Рівненської міської ради. Представляє інтереси будівельників, створив Люстраційний комітет і, зрештою очолив ДАБІ. Чи справді він той, за кого себе видавав?
Джерело
Фейсбук-сторінка Ігоря Мічуди

У 2014 році тоді голова Асоціації працівників будівельної галузі Рівного і області Ігор Мічуда розповідав про корупційну схему, яка діяла в Державній архітектурно-будівельній інспекції. Тепер він використовує іншу риторику, для підлеглих: «Власть в ДАБІ помєнялась. Да помєнялась. Сістєма в ДАБІ помєнялась? Нє... Просто єсть момєнти коли нада бл*дь ви*обуваться, а коли нада бл*дь воврємя отступіть... В момєнт бєспрєдєла ви*обуваться нє стоіт. Це вам мій совєт, людини, яка 27 років у бізнесі».

В редакцію «Четвертої влади» з невідомої електронної адреси надійшов лист. До листа був прикріплений аудіозапис, записаний, вочевидь, телефоном. Із запису зрозуміло що керівник Державної архітектурно-будівельної інспекції в Рівненській області Ігор Мічуда спілкується  зі своїми підлеглими.

Також в записі фігурують прізвища чиновників, правоохоронців, із запису зрозуміло, що Ігор Мічуда щось знає про тих, хто замовив вбивство головного архітектора Рівного Сергія Семенця, а також, ймовірно знає про інші злочинні будівельні схеми, які досі діють на Рівненщині. Як саме спілкується, як залякує та чого вимагає читайте і слухайте далі.

Кримінальне провадження

У квітні рівненська поліція повідомила що міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 – зловживання владою або службовим становищем. Посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області підозрюють у завданні збитків державі в особливо великих розмірах – на 1 мільйон 379 тисяч гривень.

Працівники управління захисту економіки в Рівненській області, спільно із слідчими Рівненського відділу поліції та прокуратури 25 квітня провели обшук у адмінприміщенні управління ДАБІ та вилучили документацію, жорсткі диски і сейф.

В той же день, перед обшуком, керівник ДАБІ Ігор Мічуда пішов на лікарняний, де й перебуває досі.

Справу розслідує слідчий Іван Савчук.

Очільниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Рівненській області Інна Березовська розповіла «Четвертій владі» на якому етапі перебуває ця справа.

– Триває досудове розслідування. Допитуються свідки, працівники. Надіслали листа на ДАБІ України, щоб вони провели безпосередньо свою перевірку ДАБІ в Рівненській області по тому об`єкту, де вони проводили перевірку. Віповідь від ДАБІ України ще не надійшла.

Деталей стосовно чого саме відкрите кримінальне провадження у поліції не повідомляли. Але про ці деталі розповів автор листа, що надійшов «Четвертій владі».

Лист відчаю

Лист з невеликими скороченнями тексту, який може порушувати права третіх осіб.

«Була віра у нашу державу Україну, в її правоохоронні органи, прокуратуру, і взагалі в справедливість, проте лишається надія тільки на людей, на їхню громадянську позицію, бо дуже прикро, що люди, які очолювали антикорупційні комітети, піарились в ЗМІ про свою принципову позицію щодо тих чи інших питань, зараз зайнявши таку омріяну посаду, використовують своє становище для власного збагачення...

просто дістало…

У лютому 2016 року інспектори Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області здійснили планову перевірку на об’єкті «Будівництво кварталу житлової та громадської забудови на вулицях Костромська та Гагаріна у м.Рівному (І черга). Перший пусковий комплекс» замовник УКБ Рівненського міськвиконкому (тут і далі текст виділений «Четвертою владою»).

За результатами перевірки встановлено ряд порушень містобудівного законодавства, зокрема:

1) передача проектною організацією проектної документації для виконання будівельних робіт на вказаному об’єкті, розробленої з порушенням вимог законодавства, містобудівної документації, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, будівельних норм, державних стандартів і правил, у тому числі за не створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення, незабезпечення приладами обліку води і теплової енергії, а також заниження категорії складності об’єкта будівництва.

2) замовником будівництва виконуються будівельні роботи на об’єкті V (п’ятої) категорії складності без отримання дозволу на їх виконання, що є порушенням п.3 ч.1 ст.34,ст.37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

За результатами перевірки, складено акт, протоколи та приписи на винних осів (як фізичних так і юридичних), зокрема і припис про зупинення виконання будівельних робіт, термін перевірки якого, до речі, спливає.

Проте начальник Управління ДАБІ у Рівненській області Мічуда І.В. та його заступник Рижук С.В. яких 17 березня 2016 року (перед днем постанов результатами перевірки) повідомили про час та дату розгляду справи не скріпили постанови печаткою Управління.

18 березня 2016 року за результатами розгляду справи головний інспектор будівельного нагляду вніс постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності та постанову по справі про адміністративне правопорушення, які з рештою зникли з електронних реєстрів Управління.

За наслідками розгляду справи начальник Управління та його заступник не скріпили печаткою ці постанови.

Крім того, під час розгляду справи були присутні представники порушників, які не заперечували про отримання особисто постанов у день їх винесення.

Згідно з положеннями Порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.04.1995р №244 усі примірники вищевказаних постанов (по три кожна) передані (службовою запискою) начальнику Управління Мічуді І.В. для скріплення їх печаткою та підготовлено проекти листів для направлення порушникам постанов поштою.

Разом з тим, оригінал акта цієї перевірки з додатками передано особисто начальнику Управління Мічуді І.В. за його безпосередньою вказівкою.

Станом на на сьогоднішній день начальник Мічуда І.В. та його заступник Рижук С.В. не скріпили вищевказані постанови печаткою, чим порушили порядок вручення правопорушникам цих постанов у визначені законом строки для виконання, що в свою чергу спричинило ненадходження до державного бюджету накладених штрафних санкцій на загальну суму більше 1,379 млн. грн.

Крім того, після початку проведення перевірки начальник Управління Мічуда І.В. неодноразово чинив тиск на головних інспекторів будівельного нагляду (шляхом погроз про звільнення, догани, фізичної розправи, позбавлення преміювання) в частині того, що ці правопорушення мають бути виключені з акту перевірки.

Також він здійснив спробу тиску на працівників шляхом погроз і приведення аналогій з головним архітектором міста Рівне, нині покійним Сергієм Семенцем.

Наразі порушено кримінальне провадження за вищевказаними фактами, керівник Управління на лікарняному (доречі потрапив на лікарняний прямо в день обшуку, ніби знав…), проте, за наявною інформацією, ця справа швидше всього зійде так би мовити «на гальмах», а винні особи будуть посміхатися з екранів телевізорів і звинувачувати кого попало, аби самому вийти «сухим з води».

До листа доданий цей аудіофайл:

Розшифровка аудіофайлу 24 хв. 09 сек.:

Голос Мічуди: Вчора скинули … (нерозбірливо)

Голос підлеглого С.: Да

Голос Мічуди: (нерозбірливо)

Голос підлеглого С.: Що?

Голос Мічуди: я тільки що звідти вернувся (або тільки що звернувся). Вони сказали, що вся херня (нерозбірливо)

Голос підлеглого С.: Що?

Голос Мічуди: Все почистить. Мені треба до десяти чистий акт.

Хто готовив? Зразу просто я кажу: хто не готов писати заяву на звільнення я б нехотів би щоб (нерозбірливо).

Головний архітектор лежить  з проломаним черепом, бл*дь.  Пацани це  такі конкретні… І не ті часи бл*дь, не ті врємєна, я б тебе не трогав бл*дь.

Ви або робите те, що я скажу, або … (нерозбірливо) пишите заяву і вам простіше бистренько у*бать. Іначє ви попадаєте в жернова. Чим ці жернова закінчаться (нерозбірливо) вам.

Тут же ситуація буде вирішена. Вона буде вирішена полюбому.

Я вам це кажу відкрито як є. Семенець без сознанія в (нерозбірливо) хірургію ніхто не пускає. Я даже знаю по якому і шо.

Во врємєна бєзпрєдєла вийо*иватся, бл*дь, нє стоіт. Це мій бл*дь просто добрий совєт людини, яка 27 років у бізнесі і всіх про всьо знає.

Ми (нерозбірливо) той акт рвем, я беру на себе відповідальність бл*дь, списуєм його і всьо. Потім я знаю як (нерозбірливо).

Голос підлеглого С.: як (нерозбірливо). І за власним бажанням тоже писати не буду.

Голос Мічуди: Харашо, ти пиши за згодою сторін.

Голос підлеглого С.: Шо-шо?

Голос Мічуди: виправ за згодою сторін.

Голос підлеглого С.: (нерозбірливо)

Голос Мічуди: В тебе є час до (нерозбірливо).

Голос підлеглого С.: Ну, питань немає.

Голос Мічуди: Сєрьож, ну…

Голос підлеглого С.: (нерозбірливо)

Голос Мічуди: (нерозбірливо) Я дав вибір– ти вибрав за власним бажанням.

Голос підлеглого С.: Я за власним бажанням не вибирав.

Голос Мічуди: (нерозбірливо). Що дає тобі право…

Голос підлеглого С.: На цій неділі точно я писать не буду. (пауза) Я просто не хочу блін… получається таке самогубство. Під тиском Києва когось підставляти. (нерозбірливо).

Голос Мічуди: так напиши і не підставляй.

Голос підлеглого С.: Тоді я підставляю себе. Ігор Володимирович, в мене двоє дітей, я в тюрму не хочу!

Голос Мічуди: Чим підставляєш?

Голос підлеглого С.: А того шо. Візьміть все на себе, скажіть, що ви (нерозбірливо), я вам даю акт, ви підписуєте…

Голос Мічуди: Давайте зробим дуже просто. Давайте я підпишу, але я як начальник не маю права підписати за тебе. Якщо треба, постав мене зверху, давай так. Мій підпис і твій підпис.

Голос підлеглого С.: (нерозбірливо) немає, я протокол вже (нерозбірливо) всьо.

Голос Мічуди: Поміняй, які питання.

Голос підлеглого С.: Лічно я не буду. Якщо хлопці закривають (нерозбірливо) в мене туда не вписується…

Голос Мічуди: Якщо.

Голос підлеглого С.: Да.

Голос Мічуди: (нерозбірливо) нє, ну ми договорились. Я чітко (нерозбірливо) що? Мені (нерозбірливо) я просто кажу по-людські. Не ті часи і не та система, де можна ви*бнуться. А сьогоднішній Семенець мене просто вбив, бл*дь. Ми з ним мали встрєчаться, я дзвоню ти де, а він вже в нейрохірургії без сознанія лежить. Споткнувся (пауза).

Питання в тому, хто буде твоїх двох дітей, бл*дь, доглядать нах*й, коли тебе не буде.

Голос підлеглого С.: Ігор Володимирович, я-а не (нерозбірливо) чому ми з боку інспекції думаємо як вставити інспектора, щоб виправдати порушника? І на рівні даже Києва…

Голос Мічуди: Якого…

Голос підлеглого С.: Такого за – вісім років я роблю в інспекції – такого не було.

Голос Мічуди: Якого? Хто тебе вставляє?

Голос підлеглого С.: А як це називається?

Голос Мічуди: Хто тебе вставляє? Чим?

Голос підлеглого С.: Я розумію вашу позицію і заступника Києва, які ні за що не відповідають!

Голос Мічуди: Я ж тобі ще раз кажу – став мою фамілію, якщо тобі легше, став мою фамілію.

Голос підлеглого С.: Я сказав, що нічо переписувать не буду. Якщо хлопці перепишуть мене це (нерозбірливо)

Голос Мічуди: (нерозбірливо) Домовились. (пауза) (нерозбірливо) (хтось йде з кабінету, ймовірно підлеглий С, двері хлопають). Ваше рішення? (звертається до іншого підлеглого)

Голос підлеглого Д.: Ну я повірки сам складать не можу, я повірку не проводив, не брав участь у провірці.

Голос Мічуди: (нерозбірливо звертається ще до когось)

Голос підлеглого N: (нерозбірливо). Я не готовий (нерозбірливо).

Голос Мічуди: Ми всі неготові до дечого. Я сиджу мене тоже колотить. Я не був готовий, потому шо мені два дня назад казали (нерозбірливо) «Сірожа, дивись!», сказав «Ето всьо хуйня бл*дь». От так як цей. Знаєш як я щас нєрвнічаю, сука, якщо він вобщє не вийде, бл*дь! (мова про Сергія Семенця – головного архітектора Рівного, який в той час лежав у реанімації через те, що йому невідомі розбили голову, а нині помер від отриманих травм – авт.)

Там питання було, бл*дь, вообще даже не ваше, бл*дь! (пауза) Ще гавняніше було. (пауза) Там не було взагалі цифри. (пауза)

Я просто знаю з чим ми маєм справу, пацан, бл*дь… Я з того світу!

Зато в цей світ ще ніхто так харашо не заходив. Начали заходить, бл*дь. І пока я тут тримаюсь, бо я маю там бл*дь. В усіх кругах, і по фєні ботаю, бл*дь і со всіми. (пауза)

Коли вони дивляться сюда, вони бачать Мічуду, бл*дь. Який, бл*дь нах*й бл*дь, з зеками, бл*дь, з бандітами, бл*дь, з бізнесменами, бл*дь, з чиновниками, бл*дь, з представниками влади, з усім. (пауза)

Моя порада – написати так, як я сказав. Далі я вирішу всі питання. Це я сказав! (пауза) Але це буде тихо і мирно. Це я обіцяю. А я свої слова (нерозбірливо).

Якщо до мене приходить 38 блін, заяв бл*ть у місяць, бл*дь, де бл*дь «не розглянуто», «не найшли порушника» і «списано в архів», то повірте мені, якщо хтось захоче, то як списать в архів любу справу, бл*дь… Там… Я бос. Я пойду її і спишу (пауза).

А взагалі ця справа, по-моєму, у нашому архіві, так? (пауза) На Київ є інформація, що… (пауза) Сьогодні 17-те 2016-го. Не надана мені розказувать, як мені Сірожа каже, я його розумію. Но це не 2008-й рік. Не 2010-й, не 2012-й. Не 14-й коли революція. Це 16-й, бл*дь. Момєнт полного, бл*дь, бєзпрєдєла і распізд*йства, бл*дь. (довга пауза)

Цифри напишіть, якщо нада, поставите мене зверху, без питань. (пауза) Я не протів. Я був присутній. Щуть шо, будете казать –начальнік був. (пауза)

У вас завжди буде на кого звернуть увагу. Правильно я кажу? (нерозбірливо) і так далі, і так далі, я поставлю підпис. Щоб ви два були спокійні. (пауза)

Якщо комусь щось і прийде. В чом я глубоко сумніваюсь, повірте мені. Глубоко сумніваюсь. То я приїду перший туди. Я не вмію давати задній ход і повірте, попитайте за 27 років кого я зі своїх кинув хоч раз. Я витягну всіх, якщо щось буде. А було всього навсього три рази таких серйозних і три рази я витягував. А все остальне я спускав на тормозах, бо (нерозбірливо). (пауза)

У нас настала демократія? В нас дєрьмократія. Це різні речі. І, чесно кажучи (нерозбірливо). Но в дерьмократії можна отстаівать свої права. (пауза)

То що ставите мене наперед? Став мене. Став мене, став Діму. Я з вами! Я не кажу ви, я не кажу вам зробіть. Я з вами. Я просто з вами.

Голос підлеглого N: Що?

Голос Мічуди: У нас єсть експертиза на руках, чого ви сците?

Голос підлеглого N: Я з вами згідний…

Голос підлеглого Д: То скажіть… експертиза нема… ніякої не несе…

Голос Мічуди:  Діма, ти в суди скільки ходив раз? А я чотириста двадцять виіграв! Послухай цифру! Чотириста двадцять! Один я проіграв, бл*дь, в 2002-му році. Тільки із за того, що я купив з торгів столову і прийшов п`яний бл*дь директор і сказав бл*ть:« В мене все забирають! Була державна власність, впала з неба і я бухаю бл*дь». І суддя сказав: «А-а, ти підприємець, сука. Ти злодюга бл*дь!». Ну така в неї точка зору, вона не йо*ана до цей при, їй 70 лєт (нерозбірливо). Що, все не проігрував. (пауза)

Ти зараз питаєшся прийнять за кого рішення?

Голос підлеглого Д: По закону. За себе. За себе. По закону.

Голос Мічуди: За себе? Давай.По закону за себе ти маєш як жить? Ти маєш скільки пільг? Де твої 10 соток, бл*дь, під будівництво? Де твої бл*ть 12 соток під садівництво? Де твоїх 2 гектара бл*ть , тобі видали?

Голос підлеглого Д: Я нікуди навіть не звертався.

Голос Мічуди: Ну правильно. А тобі видадуть?

Голос підлеглого Д: В Рівному не видадуть.

Голос Мічуди: А квартіру тобі видали?

Голос підлеглого Д: Нє.

Голос Мічуди: А хтось за тебе подумав? За твою сім`ю, за всіх. (пауза) То я сказав, шо я не дам сім`ю в обіду. А от йому прийдеться зараз самому ето всьо дєлать. Він свій вибір зробив. (пауза)

Я всігда живу по-закону.

Голос підлеглого Д: Скільки часу є подумать?

Голос Мічуди: До 10-ти ми маєм на Київ скинуть на п`яту. Я ставлю (підпис – авт.) перед вами, чого вам сцать?. У вас завжди є стаття 63 (Конституції – авт.) – нічого не знаю, єсть начальник, питайте в нього. Знаєте, що таке стаття 63?

Голос підлеглого N: Як не знаєм? Дає змогу проти себе не свідчити.

Голос Мічуди: Абсолютно вірно! Є кодекс, стаття 63, розписався три раза – всьо. Єсть начальнік питайте в нього. Всьо! Ваша тєма закрита. Далі всі питання мої і моїх адвокатів. І взагалі мої питання. (пауза) А там де мої питання, хлопци, а я доведу пацани, ви ж вірите, що я сєбя... Я ж люблю сєбя бл*дь, *обаний в рот. (Сміється)

Голос підлеглого Д: Еті протоколи… як убрать три цифри? В реєстрах.

Голос Мічуди: В реєтрах?

Голос підлеглого Д: Так вони ж у нас в реєстрах кладуться.

Голос Мічуди: Ну то шо як вони кладуться?

Голос підлеглого Д: Там є цифра 59 і потім зразу буде 62. Потім 63.

Голос Мічуди: Ну. Ну помилились, ну промахнулись, ну всьо биваєт. Воно вам нада? На даний момент претензії є? На даний момент претензій нема. Шо ви хочете пред`явить? Шо хтось десь когось хотів об`є*ать? Да на*уй воно вам нада.

Вчора у нас СБУ було, правильно? Посиділи, пообнімались. Знаєш до чого дойшли? Бо Бойко написав, що корупційні дії були вчинені. Ви ж за це чогось не переживаєте?! Бо (нерозбірливо) мають вже руки ноги труситься бл*дь. Так чи ні? Чим закінчилось? СБУшники встали, сказали, Ігор Володимирович, ми з вами абсолютно згідні Бойко неадекватний долбо*об. (пауза) І пішли.

Голос підлеглого Д: Воно то так, но може потім десь вилізти.

Голос Мічуди: Ну і шо? А ти шо… я кудась збираюсь?

Голос підлеглого Д: Нє.

Голос Мічуди: Діма, я кудась діваюсь? От ти знаєш Мічуду. Ти давно знаєш Мічуду? О-оо-чєнь давно. Всі знають, правда? То я нікуда з цього міста не діваюсь і не збираюсь діватись. У мене є дачка в Дюксині, дачка в Новоукраїнці, база на Князя Володимира і мені тут комфортно. Якщо мій малий хоче десь діться – то будь ласка. А я завжди на місці. По-перше. А по-друге, чого воно має вилізти?

Голос підлеглого N: Ну, десь там прийшли по 11-му році чи 12-му перевірка з міліції. Скільки вже.. 5 років пройшло.

Голос Мічуди: А хто його загнав на рік? (нечутно) на учьоті немає жодної справи. В мене якщо щось зайшло – воно там і вийшло. І всьо – більше воно нікуда не ходить. Це ті справи, які ніхто не контролює і хтось десь їх підніме? Контрольна справа яка? Ми сьогодні пишемо акт, ми складаємо опис (нерозбірливо) правильно? Правильно я кажу? Правильно.

Далі рішать задачу як хтось сработає із нас чотирьох і десь дальше піде єб*льніком (нерозбірливо). Якшо десь хтось щось найшов того єб*льніка, там появляється Ігор Володимирович, каже: «Добрий день. Я олень. Розкажи но, брат, мені». Хто? Анатолій Володимирович обласний? Чи Володимир Володимирович міський? Чи Сірьога, бл*дь, міський? Чи Зелінський (Василь Зелінський – керівник рівненської поліції – авт.) бл*дь біля мене сидить на виконкомі, бл*дь, міський, бл*дь. Чи обласний, бл*дь. Хто? Ну?

Голос підлеглого Д: Якщо власть поміняється, то буде зовсім інша команда, зовсім інше все.

Голос Мічуди: Ти не подумай. В тебе помінялась (нерозбірливо)? Давай тако наведу простий приклад. Власть в ДАБІ помінялась? Да, помінялась. Сістєма ДАБІ помінялась? Нєт. (довга пауза)

Тут работаю я. Я, пацан. Я, який сидить перед вами. (пауза)

Просто єсть моменти, коли нада, бл*дь, ви*обуваться. А коли нада, бл*дь, воврємя отступіть. (пауза)

Я позавчора отута блять под (нерозбірливо) сказав: «Бл*дь, Сірьога, дивись, бо бл*дь долбо*оби». Мені по*уй бл*дь ета так нада і всьо. Тому шо він послухав кого бл*дь? Отого бл*дь, сука бл*дь жирного. (пауза) На третьом етажне, бл*дь, на Соборній 12, бл*дь. (На вул.Соборна, 12 знаходиться Рівненський міськвиконком, а на третьому поверсі кабінет мера Рівного – авт.)

Бо архітєктор бл*дь сам по собі не ви*обується, ви самі понімаєте.

А там хтось на верху начав *уями міряться бл*дь. В конце концов хто крайній оказався? (пауза)

ВИ-КО-НА-ВЕЦЬ. Аби я себе вів так як дядя Сєрьожа, то я з вами навіть не балакав би, бо це не ваш вибір. А з понеділка би бл*дь би запустив би бл*дь машину (нерозбірливо) там дробілочки (свиснув). Хто, яким був способом – це ваші питання. Хто через (нерозбірливо) Хто через Пушкіна (вулиця на якій знаходиться міськвідділ поліції – авт.), бл*дь. Вже всьо готов (стукає по столі). Тому, що він ви*обується напрасно. В нього вже дві догани висить в Києві готових. Одна за одною. (пауза)

Да, це серйозне випробування, але вибір робить вам. Я не визвав і сказав – ідіть і рішіть по-любому. Ні, то мать вашу *об. Я прийшов і сказав – я з вами. Пиши мене, ладно, першого. Я ж можу (нерозбірливо)? Можу. Ви уявляєте?! Бос бл*дь с вамі, *оп твою мать! Всюди ви самі, бл*дь, отбиваєтесь, а тут бл*дь бос с вамі. (пауза) Всьо. (пауза)

Ви не забули хто провіряв (нерозбірливо) на Князя Володимира (нерозбірливо)? Аби не Мічуда, то Ніколайчука вже давно б не було (можливо йдеться про колишнього заступника начальника ДАБІ Олександра Ніколайчука – авт.).

(Нерозбірливо) про це ви не подумали? Я витянув (нерозбірливо) із заступника він не став безработним, то я витянув, що хоть він остався інспектором. (Нерозбірливо) йому розкажеш.

Голос підлеглого: (нерозбірливо).

Голос Мічуди: Провєряли тут на пару Ніколайчук і (нерозбірливо). Бо я сказав не вздумайте писать ущерб, бл*дь (нерозбірливо)… Мені ще стоіло, бл*дь, отмазать, бл*дь, Олександра з (нерозбірливо)-річним досвідом, щоб він інспєктором став. (пауза)

(нерозбірливо) якісь питання по тому є? Нема і не буде? Бо якщо ти спіз*иш, Діма, ось цю мишку, десяток… но якщо ти спіз*иш, на*уй бл*дь ешелон з цими мишками, то однозначно не сядеш. (довга пауза)

Я з вами. Ти можеш… Мультик «Панда-кунгфу» бачив? Ти його слухав?

Голос підлеглого Д: Так.

Голос Мічуди: Так. А ти бачив? А ти? (вочевидь звертається до інших – ред.)

Голос підлеглого N: Першу, там же ж багато частин.

Голос Мічуди: Першу. Бачив? Слухав? Знаєте в чому ваша біда? Ви мультікі нє смотритє. А там черепашка каже, блін, панді: «Прошлоє забито, бл*дь». Ми його ніколи не вернем і ніколи не вернем 9 ранку, бл*дь 17 лютого… березня 2016 року. Згідні зі мною?

Голос підлеглого N: Да.

Голос Мічуди: Будущєє закрито. Скільки б ти собі не думав, бл*дь, а може, а не може, бл*дь, а колись не колись, бл*дь. Ти не вгадаєш, бл*дь, це до жопи. Важно только настоящеє, поетому оно називається настоящеє. От сходні настоящеє ваше, до десяти опрєдєляє ваше будущєє. Бо тоді начну опрєдєлять його бл*дь… даже вже не я, я просто отойду в сторону і скажу, бл*дь, вот вам оні. Бо на даний момент все впирається в мене. Мене вже два дня рвуть і кажуть ми готови, ми готови, ми готови. Я сказав, в мене все рівно свої хлопці, в мене все рівно є з ними розуміння, я все рівно з ними знайду спільну мову. Ми готові бл*дь, дайте тільки порвать.

Я просто, блядь… я зроблю, блядь, завтра я спокійно собі поїду на семінар, блядь, в Київ, в суботу буду в Києві, в неділю буду в Києві, приїду в понеділок – нічо не зміниться в моїй… Але майбутнє в когось дуже зміниться. (пауза) Я щиро відверто вам це розказую. Я не дав вказівку зробить і мене не їб*как ето буде. Я прийшов і сказав не хочеш приймати участь – твій вибір. Так. Значить так. Хай йде на біржу (нерозбірливо) поплатить гроші. Можливо. А можливо директор біржі знайде порушення в його бл*дь, посіщаємості (нерозбірливо). Або кондуктором пошлють, бл*дь, отпрацювать десять днів. Тоді повознікає. Для того, щоб отримувать двохсот (нерозбірливо). (пауза)

Ви з нами? Або я (нерозбірливо) і робіть що хочте.

Я забув/незабув на на ухвалі треба печатку?

Голос підлеглого Д: на постанові да, треба.

Голос Мічуди: А без печатки що? Вона щось значить? (пауза) А? Нагадайте мені.

Голос підлеглого N: Ні.

Голос Мічуди: А-а. То я вам дальше не буду нічо розказувать. (пауза) Я вже розказав (зітхає). Я чекаю в себе в кабінеті. Пока чаю вип’ю і ми можливо сходні це рішим. (нерозбірливо)

Кінець запису. 

Реакція Ігоря Мічуди та інших

– Це нісенітниця. Звідки я знаю, хто що там казав. Як взагалі ви уявляєте, щоб я тиснув на підлеглих і щось таке казав? – прокоментував запис для сайту ВСЕ керівник ДАБІ .

Натомість «Четвертій владі» на прохання поспілкуватися про цю «нараду» в ДАБІ та про нібито погрози йому, які він озвучував для сайту «Прес-центр», Ігор Мічуда відмовив. Написав, що він на лікарняному і ці питання для нього не суттєві, поспілкується, коли вийде на роботу.

Оскільки автор матеріалу не раз спілкувався з Ігорем Мічудою, то може ідентифікувати голос, який чути у записі. Спробуйте це зробити і ви прослухавши запис Ігоря Мічуди кілька років тому: 

Рижук С.В. , якого згадують в листі, це заступник начальника управління ДАБІ Сергій Володимирович Рижук. Ми зателефонували щоб почути його версію. Пан Рижук подробиць не розповів, але звинувачення автора листа в свій бік прокоментував так:

– Я не міг поставити печатки під документами. Як я можу поставити печатку, якщо вона знаходиться в сейфі начальника управління ДАБІ.

«Четверта влада» ідентифікувала також імена двох (з трьох) осіб, з якими спілкується Ігор Мічуда – Діма і Сергій. Це працівники ДАБІ Дмитро Козюра та Сергій Линка. Вони таки звільнилися зі служби за згодою сторін.

Нам вдалося знайти контакти одного з вже екс-працівників. Він спочатку погодився поспілкуватися, але на другий день відмовився, посилаючись на те, що триває слідство.

Якщо згадані в статті працівники (або інші причетні до цієї історії) матимуть бажання висловити свою позиції і поспілкуватися більш детально, редакція «Четвертої влади» готова надати таку можливість. Адже рівняни мають право знати хто і як їх вводить в оману.

Забудовник, порушення якого намагалися приховати в ДАБІ, це хмельницька компанія UKRAINE BUILDING CAPITAL (ТзОВ «Український будівельний капітал»), яка в Рівному будується під брендом «Рівненська брама».

Засновники цієї фірми:

Скочеляс Олександр Анатолійович, м. Хмельницький, статутний внесок 6 847 грн.

Ковальчук Андрій Володимирович, м. Хмельницький, статутний внесок 6 826.5 грн.

Шкодяк Володимир Іванович, м. Хмельницький, статутний внесок 6 826.5 грн.

Директор: Таран Юрій Васильович

Декларація про початок будівництва багатоповерхового будинку на Гагаріна-Костромській:

 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте