На волі за півмільйона: упійманий на хабарі голова сільради на Рівненщині вийшов із СІЗО завдяки «родичам»

Затримували священика Михайла Олійника під стінами Рівненської ОДА
Джерело
Фото прес-групи УСБУ у Рівненській області

За звільненого голову Зорянської сільради Рівненського району Михайла Олійника, якого 16 серпня затримали на хабарі у 500 тисяч гривень, внесли заставу – 580 тисяч. Сьогодні пообіді він вийшов з СІЗО.

Інформацію «Четвертій владі» підтвердили адвокат Олійника Володимир Цуняк, а також  у прокуратурі Рівненської області.

Захисник Володимир Цуняк каже, що 580 тисяч застави внесли «далекі родичі» Олійника. Раніше він розповідав, що у сім`ї затриманого, таких грошей немає. 

– У сім'ї немає грошей дійсно. Це внесли люди, які, скажемо так, мають великі гроші. А в нього немає, – каже Цуняк. 

Прес-секретарка прокурора Рівненської області Людмила Суржук розповіла на якому етапі перебуває справа Олійника: 

– На даний час досудове розслідування за фактом одержання сільським головою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі триває. Прокуратура Рівненської області здійснює у даному кримінальному провадженні процесуальне керівництво. За клопотанням слідчого, погодженим із прокурором, сільського голову відсторонено від посади, – розповідає Людмила Суржук. 

Нагадаємо, «Четвертій владі» раніше стало відомо про намір внести заставу. Однак тоді ця інформація не підтвердилась

Як відомо,16 серпня у Рівному біля ОДА Служба безпеки України затримала на хабарі голову селищної ради. За версією слідства, підозрюваний вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які насправді були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО.

Михайло Олійник є керівником релігійної громади УПЦ Київського патріархату в селі Старожуків Рівненського району, колишнім настоятелем Свято-Михайлівського храму УПЦ КП. Після затримання у рівненській єпархії розповіли, як ставляться до затримання на хабарі священика-голови сільради.

За вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте