Воля за 580 тисяч: за затриманого на хабарі голову сільради на Рівненщині внесли заставу

Затримували священика Михайла Олійника під стінами Рівненської ОДА
Джерело
Фото прес-групи УСБУ у Рівненській області

Інформація про виплачену заставу не підтвердилася.

За звільненого голову Зорянської сільради Рівненського району Михайла Олійника, якого нещодавно затримали на хабарі у 500 тисяч гривень, внесли заставу – 580 тисяч.

Про це «Четвертій владі» повідомляють джерела із правоохоронних органів. 

Напередодні прокуратура Рівненської області повідомила йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

18 серпня суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 580 тисяч гривень та відсторонив від займаної посади.

Нагадаємо, 16 серпня у Рівному біля ОДА Служба безпеки України затримала на хабарі голову селищної ради. Здирник вимагав 500 тисяч гривень від підприємця за виділення йому 1,5 га землі (10 ділянок), які насправді були заплановані для передачі місцевій громаді та ветеранам АТО.

Михайло Олійник є керівником релігійної громади УПЦ Київського патріархату в селі Старожуків Рівненського району, колишнім настоятелем Свято-Михайлівського храму УПЦ КП. Після затримання у рівненській єпархії розповіли, як ставляться до затримання на хабарі священика-голови сільради.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте