Триває суд через білохалатність зі смертельним наслідком: свідчення батька хірурга Думановського

Джерело
«Четверта влада»

У Рівненському міському суді вчора проходило засідання у справі екс-лікаря обласної дитячої лікарні Костянтина Думановського. Більше року тому у відділенні хірургії Рівненської обласної дитячої лікарні загинув 5-річний Микола Антонюк. Учора опитували лікарів. 

Нагадаємо, через смерть 5-річного Миколи Антонюка лікарю Думановському пред'явили обвинувачення у неналежному виконанні службових обов'язків, яке спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Батьки, родичі, активісти переконані, що у смерті дитини винен лікар, який, на їхню думку, не спускався до дитини.

Паралельно триває суд про поновлення Костянтина Думановського на роботі.

Найбільше питань до лікарів було у батьків Миколки. Вони намагались з'ясувати чому у довідці про причини смерті і епікрізі – діагноз ГРВІ. А у заключенні про смерть з'явилася хвороба Крона.

Також у медиків запитували чому дитині, яка мала високу температуру і плями по всьому тілу, кололи ношпу, чому не давали пити і не ставили крапельницю.

Лікарі одноголосо заявляли, що одразу виявити цю хворобу не могли. Втім у кожного були свої причини. Подекуди між родичами загиблої дитини і медиками виникали суперечки.

Останнім допитували батька обвинуваченого – Георгія Думановського. Він намагався говорити з точки зору лікаря-хірурга. Він вважає, що помилки були у діях не лише його сина, а й решти лікарів, які тієї ночі приймали дитину.

Що відбувалось у суді, як лікарі пояснювали свої дії і різні діагнози – у відео «Четвертої влади».

Нагадаємо, 13 жовтня екс-лікарю оглосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 140 КК України – невиконання чи неналежне виконання медичним чи фармацевтичним працівником своїх професійних обов`язків, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Йому загрожує позбавлення волі до трьох років.

Наступне засідання буде 7 лютого о 14:30 в режимі відео-конференції. На ньому заслухають двох свідків з Києва.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте