Спійманого на хабарі головного лікаря Рівненського діагностичного взяли під варту: подробиці суду

За Романа Шустика (по центру, у білій сорочці), рідні вже встигли внести заставу.
Джерело
Фото Інни Білецької

60 діб під вартою з заставою у 168 тисяч 400 гривень – такий запобіжний захід обрав суд головному лікарю обласного клінічного лікувально-діагностичного центру Роману Шустику.

Вчора ввечері у діагностичному правоохоронці впіймали медика на хабарі у 2 тисячі доларів. У суді лікар озвучив чимало деталей, які йдуть у розріз із версією слідства.

Про хабар у коридорі, зрештою непрацевлаштовану жінку та інші подробиці, які пролунали на судовому засіданні – у матеріалі «Четвертої влади».

Учора під кінець робочого дня працівники УЗЕ та військової прокуратури на хабарі затримали Романа Шустика. Сьогодні йому оголосили підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У суді представники військової прокуратури клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб із визначенням застави у 300 прожиткових мінімумів (463 200 гривень). Адвокатка Шустика Ірина Пашкевич просила домашній арешт у нічний час доби.

У клопотанні про обрання запобіжного заходу йдеться про те, що було дві передачі коштів. Вперше Шустик зустрівся із заявником – Сергієм Ляшуком, 29 травня. Тоді нібито передав лікарю 500 доларів хабара.

У клопотанні військової прокуратури вміщено покази Ляшука, де він стверджує, що Шустик не казав давати кошти, а лише завів його до іншого кабінету, відчинив дверці шафи і показав на полицю. 

Запобіжний захід обирав суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук

За версією слідства, Роман Шустик вимагав гроші за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду біолога громадянки. Як виявилося, слідство помилилося із посадою.

За словами Романа Шустика, його знайомий Сергій Ляшук просив працевлаштувати у діагностичний на посаду ембріолога студентку-біолога Строчинську Т. І. Жінка, зі слів лікаря, має стосунки з Ляшуком.

Роман Шустик стверджує, що не брав хабаря

– Тоді, коли ті кошти були вилучені в коридорі. Це десь ну мінімум пройшла година після того, коли ця людина [Сергій Ляшук] пішла і був вже обшук у кабінеті, тільки тоді ці кошти там вилучили в тому коридорі. Саме там де і курсанти ходять і студенти і фактично маса людей ходить, – розповів Роман Шустик.

– Такої посади як ембріолог в нас нема, вона не існує. Вона ця людина ще закінчує тільки біологічний факультет нашого гуманітарного університету. (...) Я домовився про стажування і ми в четвер мали з оригіналами документів підійти до начальника відділу кадрів. Я говорю, що питання працевлаштування це було б не раніше весни 2018 року.

На думку адвокатки Ірини Пашкевич, все, що сталося – це завчасно спланована провокація зі сторони Ляшука.

Адвокатка Ірина Пашкевич вважає, що все було спланованою провокацією

– Не можу сказати ким, тільки можу здогадуватися. Але це була завчасно спланована ситуація. Грошові кошти були покладені, ще раз наголошую, в коридорі до якого має доступ будь-яка особа. Це є робочий час, де в закладі медичному перебуває велика кількість людей.

То які докази взагалі містяться про те, що був хабар саме Шустику Роману Петровичу? Що це був взагалі хабар? Так можна принести до будь-якої посадової особи щось, покласти, поки він відвернеться, а потім, що хтось в мене вимагав хабар і ось він одержав. А де докази? Матеріали даної справи наразі взагалі не містять доказів, – повідомила адвокатка в суді.

Як відомо, вдома у Романа Шустика вилучили 26 тисяч доларів. Його повезли в ізолятор тимчасового тримання. За словами адвокатки, рідні лікаря вже внесли заставу.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте