Вищий госпсуд відмовив рівненському забудовнику в узаконенні неіснуючої будівлі у парку Слави

На засідання суду у Київ приїхала група активістів неформального, позаполітичного громадського руху «Захистимо Рівне»
Джерело
«Четверта влада»

Вищий господарський суд України залишив без задоволення касаційну скаргу рівненської фірми «Офіс-дизайн», яка посилаючись на сфальсифіковану експертизу, хотіла отримати право власності на фантомну будівлю у парку Слави. 

Відповідне рішення Вищий госпсуд виніс сьогодні, 8 листопада. 

Фірма «Офіс-дизайн» просила Феміду відмінити рішення суду апеляційної інстанції і залишити в силі рішення суду першої інстанції, який посилаючись на результати сфальшованої експертизи, визнав право на неіснуючу будівлю в парку. В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги.

Рівненська міська рада, яка виступила відповідачем, подала заперечення, у якому пояснила чому претензії забудовника незаконні. Зокрема, що жодної будівлі на спірній ділянці немає. 

Зрештою, колегія суддів у складі Геннадія Кравчука, Геннадія Коробенка та Тетяни Дроботової вирішила відхилити касаційну скаргу фірми-забудовника.

Із Рівного на засідання суду аби підтримати відповідача вирушила група активістів серед яких і журналістка «Четвертої влади». У відео громадського активіста Андрія Токарського можна переглянути як відбувалося засідання. 

Підписуйтеся на наші аккаунти у Facebook і Telegram, а також долучайтеся до групи Четверта влада – очі суспільства, щоб отримувати важливі новини, аналітику та розслідування.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте