Підпільний регіонал від Рівного Віталій Грицак

Агітація Віталія Грицака на фасаді готельно-офісного комплексу «Україна» в центрі Рівного, який повязують з ім᾽ям кандидата
Джерело
«Четверта влада»

Це перший матеріал із серії публікацій про п᾽ять основних, на думку редакції порталу «Четверта влада», кандидатів в нардепи по Рівному. Сьогодні будуть опубліковані і чотири інші.

Відкрийте фото в іншій вкладці, щоб збільшити

Останню агітацію Віталія Грицака побачили вчора – газети розкидані під кожні двері в дев᾽ятиповерхівці. Два спецвипуски газет «Ваш Доктор» та «Пенсіонеру на допомогу» – газети з найбіднішою та найпростішою аудиторією.

Їм, здається, можна впарювати все, та не факт, що вони все проковтнуть. Наприклад, за соцдослідженням групи «Рейтинг» лише кожен десятий українець довіряє міліції. Про це мав би знати генерал міліції на пенсії, перед тим, як красуватися на головній сторінці в мундирі.

Та головне інше. На головній сторінці газети заголовок: «Влада перетворює українців на жебраків. Опозиція нічого не робить. Досить!».

Таким чином Віталій Грицак ще раз підтверджує своє постійне намагання дистанціюватися (принаймні перед виборцями) від влади і виступити такою собі третьою силою.

Далі в тексті йде пасаж про те, що Віталій Грицак не може дивитися, як влада руйнує країну… Проте замовчує, що він був частиною теперішньої партії влади протягом п᾽яти з половиною років і вийшов з Партії регіонів лише через день після початку виборчої кампанії – 31 липня 2012 року.

А його брат народний депутат – і досі частина цієї влади. 

Брати генерали Грицаки з дружинами. Фото із сайту Спілки генералів органів внутрішніх справ України. Василь Грицак, згідно інформації з Вікіпедії, є фактичним власником консорціуму ЄДАПС (монополіста з виготовлення паспортів), інтереси якого постійно лобіює у Верховній Раді України.

Смішно також звучить обіцянка виборцям «взяти під особистий контроль боротьбу з корупцією в сфері ЖКГ».

Генерал, який не один рік очолював різні міліцейські структури, не поборов корупцію в підзвітній йому міліції, а тепер боротиметься з корупцією в непідзвітній йому структурі.

А що заважало до цього часу Віталію Грицаку – депутату Рівненської обласної ради від Партії регіонів з 2010 року активно впроваджувати місцеві ініціативи і боротися з корупцією на Рівненщині? Таку діяльність щось не чутно і не видно.

Зате видно, як у центрі Рівного була зведена висотна будівля готельно-офісного комплексу «Україна». Іншим підприємцям місцева влада забороняла будувати будинки такої висотності, посилаючись на обмеження висоти в центрі, так звані «голубі лінії».

До ТОВ «Міура», якому належить цей комплекс, має стосунок Віталій Грицак. Про це порталу «Четверта влада» розповіли самі рівненські посадовці в приватних розмовах. Також розповідали, як він пригощав їх пивом у ірландському ПАБі, що в готелі «Україна».

Думаю, що вивчення цієї теми ще попереду. А наразі на всіх екранах нової висотки в центрі Рівного блимає реклама Віталія Грицака. А ще цікаво як із зарплатою, хай навіть і генерала, можна мати такий бізнес.

Портал «Четверта влада» намагався зв᾽язатися з Віталієм Грицаком для розмови. Телефону Віталя Грицака у відкритих джерелах інформації знайти не вдалося. Немає жодних контактів і у автобіографії, поданій кандидатом до ЦВК.

Тож ми спробували уточнити у його помічника Дениса Черкашина, чому пан Грицак нещодавно вийшов з Партії регіонів. Однак пан Черкашин, сказав що не є відповідальним у цій справі і порадив звернутись до самого пана Грицака.

Навіть пообіцяв надати його мобільний, однак не надав, ба більше – протягом цілого дня пан Черкашин не відповідав на дзвінки журналістів.

У приймальні пана Грицака портал «Четверта влада» скерували до помічника Юлії Василівни. Однак – і стаціонарний, і мобільний номери помічника мовчали півдня 22 жовтня і 23 жовтня вранці теж.

Ми зробили ще кілька спроб почути пана Грицака – зателефонували у приймальню вранці 23 жовтня – саме в цей час, за словами секретаря, мав відбуватися прийом громадян. Однак слухавку ніхто не брав.

Крім того, до пана Грицака ми звернулись і через соціальну мережу Фейсбук – проте відповіді не отримали.

Нагадаємо, що відкритість, прозорість і доступність – основні умови запобігання корупції та безвідповідальності перед виборцями.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте