Рівненський нардеп заявляє що йому погрожують невідомі і вимагають припинити захищати людей

Джерело
Фото надане прес-службою Рівненської обласної організації ВО «Свобода»

Як повідомила прес-служба Рівненської обласної організації ВО  «Свобода», народному депутатові України від Всеукраїнського об´єднання «Свобода» Олегові Осуховському по телефону погрожують невідомі особи.

Вони вимагають від свободівця припинити допомагати Наталії Світовенко, у якої в рейдерський спосіб через суд намагаються забрати майно.

У справі пані Світовенко 26 червня 2013 року мало відбутися судове засідання, на яке прибули народні депутати від  «Свободи» Олег Осуховський та Ігор Мірошниченко. Суд перенесли на інший день.

До Олега Осуховського вже двічі телефонувала невідома особа з вимогою припинити захищати згадану громадянку.

З приводу погроз на його адресу народний депутат звернувся до Генерального прокурора України В. Пшонки з вимогою розслідувати вказаний факт та надати справедливу правову оцінку щодо виниклої ситуації.

Свободівець Олег Осуховський розповів, що до нього звернулася громадянка Наталія Світовенко з повідомленням про спрямовані на заволодіння майном жінки протиправні дії, що вчиняють проти неї.

Націоналіст ознайомився з наданими матеріялами та, проконсультувавшись із відповідними експертами та спеціялістами у галузі права, з´ясував, що законність відкриття провадження Господарським судом м. Києва є під сумнівом.

Варто зазначити, що майно, яке зареєстровано на фізичну особу Наталію Світовенко, на праві власности. Відповідно, ніхто не має права його відбирати, тим паче в судовому порядку.

– Я особисто був присутній на судовому засіданні. Заслухавши всі доводи, вважаю, що судове провадження за вказаною справою слід зупинити до надання виниклій ситуації справедливої правової оцінки з боку правоохоронних та інших державних органів.

Недоторканість права власности є однією з основних складових гарантій стабільности суспільства, що передбачає Конституція України, а також закони та нормативно-правові документи.

На жаль, сьогодні судову систему України, яка повинна бути інститутом захисту законних прав громадян, використовують злочинці шляхом отримання судових рішень, на підставі яких вони мають змогу нібито законно заволодіти чужою власністю, – каже Олег Осуховський. 

– З цього приводу я скерував відповідні звернення до Генеральної прокуратури України, Вищої ради юстиції, Міністерства внутрішніх справ України для проведення перевірки вказаних у зверненні фактів та надання їм правової оцінки у межах компетенції кожного.

Відповідно до статті 97 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь у судовому процесі, або за своєю ініціятивою у випадках, якщо господарський суд надішле матеріяли прокурору або органу досудового розслідування, – додає депутат.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте