У Рівному депутат, пов`язаний з переховуванням тіла будівельника, погрожує журналістці

Інна Білецька – перша хто розповів про загадкове зникнення тіла з будівництва на всеукраїнському рівні. Скріншот з сюжету Інни Білецької для телеканалу «Інтер»

Рівненській журналістці Інні Білецькій погрожує людина, яка написала з Фейсбук-акаунту депутата Рівнеради Олександра Бабата. Окрім погрози «змінити життя», чоловік вимагає повернути якогось хрестика. Повідомлення від депутата журналістка називає абсурдом.  Вона лише раз спілкувалася з ним – коли спробувала взяти коментар для сюжету про те, що на будівництві, яке належить Олександру Бабату, зникло тіло будівельника. 

Повідомляє кореспондентка  Інституту масової інформації.

Про погрози від депутата-«батьківщинівця» Інна Білецька пише на своїй сторінці у своєму фейсбуці. Як доказ демонструє переписку. Від імені депутата писали журналістці сьогодні зранку під іншим прізвищем.  

Нагадаємо, Олександр Бабат – підприємець, на будівництві якого більше місяця тому загинув 35-річний Андрій Артвінський.

Тіло чоловіка зникло. Родичам загиблого, з їх слів, депутат пропонував 100 тисяч гривень, аби вони не зверталися в поліцію. Згодом тіло  будівельника знайшли у лісі поблизу Олександрії, щоза 56 км від Рівного. Бабата вважають причетним до переховування тіла. Поліція проводить досудове розслідування за фактом вбивства. 

Інна Білецька спілкувалася з Олександром Бабатом лише раз. Вона прийшла до нього дому, аби дати йому можливість висловити свою позицію. Втім господар будинку відмовився говорити. Лише висловив обурення, що журналісти прийшли до його помешкання, і пішов.

Журналістка просить про підтримку.

– З Олександром Бабатом я спілкувалася лише один раз, – розповідає журналістка Інна Білецька представниці ІМІ. – Коли прийшла до нього за коментарем. Тоді я готувала сюжет про Андрія Артвінського – будівельника, тіло якого Бабат, за версією слідства, переховував від правоохоронців.

Бабат, на вигляд, був нетверезий, коментувати відмовився, і за поріг тоді ми так і не зайшли. І тут, через кілька тижнів, він пише мені про якийсь хрестик. Почав погрожувати, написав, що моє життя зміниться. Повідомлення від нього приходять цілий день. Це ніщо інакше, як тиск і намагання вплинути на мене.

– Бабат писав мені в фейсбуці, – додає журналістка. – Написав: «Це Саша Бабат». Сумнівів у тому, що це він – немає, оскільки сторінка прив'язана саме до номера мобільного, яким він користується.

Кримінальне провадження щодо погроз журналістці поки не відкрили. На це поліція має 24 години після реєстрації заяви. 

– Інна Білецька сьогодні звернулася з заявою до Рівненського відділу поліції. Заяву зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Матеріали будуть перевірятися і розглядатися, – коментує прес-офіцер ГУ Нацполіції Рівненщини Ольга Олійник. 

Протягом грудня Олександр Бабат не з`являвся на сесіях міської ради. Нібито перебував у відрядженні. Тим часом ЗМІ і поліція повідомляли про нові подробиці справи про зникнення тіла. Однопартійці Бабата весь час мовчали. Публічно від «Батьківщини» не було жодної реакції на дії однопартійця.

Ми зателефонували Олександру Бабату на мобільний. Спочатку чоловік заперечував, що це номер Бабата і вибив дзвінок. Телефонуємо ще раз. Слухавку підняла жінка. Вона не представилась.

Журналістка пояснила, що хоче поговорити про погрозу Інні Білецькій. Жіночий голос відповів, що поспілкуватися з Олександром Бабатом не можна.

– А що він зараз не може говорити? – журналістка.

– Ні, не може, і спілкуватись він, на жаль, з вами не буде.

– Коли можна зателефонувати?

– Ніколи.

Нагадуємо, частина 2 статті 171-ї Кримінального кодексу передбачає відповідальність до 4-х років обмеженням волі  за «Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте