Виходимо на фінішну пряму. В прокуратурі та поліції Рівненщини прокоментували справу Бабата

Фігурантом розслідування у справі про переховування тіла та намагання приховати злочин є депутат Рівненської міської ради, забудовник Олександр Бабат
Джерело
«Четверта влада»

З моменту виходу матеріалу про зникнення будівельника Андрія Артвінського минуло півтора місяці, втім офіційно слідство не ділилося успіхами. «Четверта влада» звернулася за коментарями до уповноважених осіб, аби ті розповіли, про те, на якому етапі знаходиться розслідування. Правоохоронці кажуть – на фінішній прямій, і найближчим часом фігурантам оголосять підозру. Детальніше – на відео.

Заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан, каже, що слідчі виходять на фінішну пряму

– Тиску ні на мене чи на процесуальних слідчих ніким не здійснюється, – каже заступник прокурора Мирослав Пацкан, відповідаючи на запитання журналістів, – тому про замовність я вам справді скажу шо це чисто видумки тієї людини яка про них говорить.

Слідство відбувається дуже об'єктивно і ніяких підстав і не може бути щоб воно проводилось не об`єктивно. Що на рахунок допитів. Це все таємниця досудового розслідування, після того як буде оголошена підозра, буде направлено кримінальне провадження до суду, а воно буде направлено до суду в найближчий час. Тоді я вже я зможу вам відповісти на ці всі питання.

Давайте не будемо углублятися в ті речі прізвища та інше. Я вам повідомив про основні обставини і ставлю вас до відома, що в найближчий час буде повідомлення про підозри фігурантам даного кримінального провадження, як ви їх називаєте.

Це буде приховування злочину це частина перша статті 396, іншу кваліфікацію ми будемо визначатися тільки після того, коли зберемо всі докази. Тоді ми вже об'єктивну сторону будемо дивитися, що ми маємо в рамках даного кримінального провадження. Величезний обсяг роботи пророблений, кажу, в найближчий час ми виходимо на фінішну пряму – приймем остаточне кінцеве процесуальне рішення.

Розслідування найближчим часом завершиться. Фігуранти – двоє осіб

– Слідство на сьогоднішній день рухається інтенсивно, тому що в межах кримінального провадження розслідується чотири склади злочину передбачені кримінальним кодексом, – каже заступник начальника Головного управління Національної поліції Рівненщини Олександр Панасюк. – Це статті: 115, ч.2 ст. 271, це 396 – приховування тяжкого злочину і це ненадання допомоги людині, яка потребує такої допомоги.

На сьогодні вже визначено основні статті кримінального кодексу, за якими будуть нести відповідальність певні особи за вчинення цих злочинів, скажем так. На слідство тиску я не відчуваю, особисто з фігурантами кримінального процесу я не спілкувався, однак спілкуючись із процесуальним прокурором, ще раз повторюсь, ми визначились з ходом розслідування, яке буде найближчим часом закінчене.

– А кількість осіб, які фігурують? – журналіст.

– Два, – Олександр Панасюк.

Нагадуємо, у Рівному розшукували безвісти зниклого жителя села Гориньград. 35-річний Андрій Артвінський працював на будівництві у Рівному. Саме там, за повідомленням поліції, його бачили востаннє. Сім`ї загиблого забудовник Олександр Бабат та виконроб з будівництва пропонували сто тисяч гривень за мовчання. Втім, вони звернулися до поліції.

Справа набула резонансу. Більш ніж через тиждень після зникнення, тіло Андрія Артвінського знайшли у лісі.

Ймовірно з метою тиску, фігурант розслідування Олександр Бабат погрожував журналістці, яка під час підготовки публікації спробувала взяти у нього коментар.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте