Волинський штаб національного спротиву заявив про політичні репресії з боку правоохоронців

Джерело
Фото із соцмережі Фейсбук

Режим Януковича на Волині разом із Волинською обласною прокуратурою та слідчим управлінням УМВС у Волинській області розпочав політичні репресії проти активістів Євромайдану, політиків та учасників акцій протесту проти кривавих і насильницьких дій існуючої влади.

Про це йдеться в заяві Волинського обласного штабу національного спротиву, яку оприлюднили 12 грудня.

«2 грудня 2013 року проти Ігоря Гузя, Майї Москвич, Сергія Григоренка, Володимира Бондаря, Миколи Собуцького та Богдана Шиби порушили кримінальні справи за «хуліганські дії, пов'язані з наругою над портретами президента Віктора Януковича», – йдеться в заяві. 

«Зокрема, їм інкримінують хуліганські дії, пов’язані із винесенням з приміщення облради трьох портретів Януковича, вартість яких оцінена у 540 гривень. Максимальне покарання за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Такі звинувачення за своєю суттю є абсурдні, оскільки портрет Януковича не належить до державних символів», – повідомляють активісти.

Волинський штаб національного спротиву розцінює такі дії влади та підконтрольних їй органів як політичні репресії і початок системних переслідувань громадян, незгодних із бандитськими методами правлячого режиму.

«Порушення кримінальних справ за надуманими підставами свідчить про те, що влада вирішила вдатися до злочинної практики, характерної для репресивних органів НКВД 1937-1938 років. Наслідуючи приклад тоталітарного окупаційного режиму, Янукович і його місцеві намісники намагаються залякати свідомих громадян. Влада взяла чіткий курс на побудову в Україні авторитарної диктатури путінсько-азійського типу.

Наголошуємо, що Янукович досі не виконав жодну із вимог Майдану: не порушив кримінальних справ проти осіб, винних у кривавому нападі «Беркуту» 30 листопада, не відправив у відставку уряд Азарова, не відпустив затриманих незаконно учасників акцій протесту», – пишуть в заяві.

«Застосовуючи брудні та цинічні сталінські методи вибіркового правосуддя, користуючись відсутністю в Україні незалежних правоохоронних органів, суддів та прокуратури влада почала кампанію переслідувань, репресій та шантажу. Такі дії режиму Януковича свідчать про особливу зухвалість та винятковий цинізм, абсолютне нехтування ним законних вимог мільйонів українців», – йдеться в документі. 

«Хочемо нагадати Януковичу і Партії регіонів, що єдиним джерелом влади в Україні є народ і ніхто не має права узурпувати владу та використовувати її з метою власного збагачення, порушувати Конституцію України. Застерігаємо усіх пособників правлячого режиму про відповідальність за репресивні дії і неминучість покарання», – додають активісти.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

18 липня 2020 в 01:05
0
к