Новообраний голова Рівненського апеляційного господарського суду пройде люстрацію

Рівненський апеляційний господарський суд
Джерело
Ілюстраційне фото із rva.arbitr.gov.ua

Новообраний голова Рівненського апеляційного господарського суду змушений буде пройти люстрацію.

Відповідну пропозицію підтримали збори суддів Рівненського апеляційного господарського суду, на яких мають обрати нового голову суду.

На збори завітали кілька десятків громадських активістів та журналістів. Судді висунули двох кандидатів на посаду голови: екс-голову Юрія Дем`янчука та нинішнього виконувача обов`язків голови суду Григорія Савченка. Також висунули кандидатів на заступників голови суду.

Один із активістів Сергій Волков запропонував, щоб судді визначилися із своїм кандидатом на посаду голов суду. Після цього цей кандидат, за пропозицією Волкова, мав би пройти люстрацію і лише застверджуватися на керівну посаду. Однак збори суддів не підтримали цю ініціативу. 

Натомість інший громадський активіст Павло Ульяновський запропонував, щоб новий голова суду вже після обрання прийшов на засідання Люстраційного комітету Рівненської області і склав тест на «детекторі брехні». 

Головуюча на зборах поставила таку пропозицію на голосування. Судді дуже обережно, піднімаючи один за одним руки підтримали її.

Зараз у зборах оголосили перерву, лічильна комісія готує бюлетені для голосування. 

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте