У Рівненському діагностичному центрі хочуть запровадити страхову медицину

Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В.Полішука
Джерело
Фото з архіву 2011 року

18 грудня, під час сесії Рівненської обласної ради, працівники обласного діагностичного центру прийшли з вимогою призначити їм керівника.

Хірург закладу Федір Генеральчук, якому надали слово депутати, розповів, що в центрі працює 450 людей. Відсутність керівника, на думку працівників, не дає закладу повноцінно працювати, тим паче що під кінець року потрібно планувати бюджет наступного.

Кілька депутатів висловили занепокоєння, що заклад нібито хочуть продати і зробити приватним.

Заступник голови облради Степан Павлюк пояснив, що призначення керівника закладу переносять на наступну сесію, щоб медична комісія вивчила питання діяльності центру.

Наразі тут практично за всі медичні послуги вимагають оплати. Тому збираються вивчати питання можливості створення на його базі пілотного проекту страхової або платної медицини.

Голова облради запевняє, що мова про приватизацію закладу однозначно не йде.

Як повідомив хірург, трудовий колектив, шляхом голосування, підтримує на посаду свого керівника Володимира Лепеху, за якого віддали свій голос 51 відсоток працівників. 

Нагадуємо, ЧЕТВЕРТА ВЛАДА писала про примусовість «благодійних» внесків у Рівненському обласному діагностичному центрі, який у 2012 році очолював Володимир Лепеха.

Невдовзі після цього Володимир Лепеха очолив Рівненську обласну клінічну лікарню.

В травні 2013 року прокуратура підтвердила, що в обласній лікарні також вимагають благодійні внески.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте