Поразка на сім мільйонів: у Рівному «рідна» фірма Приварського програла апеляцію

Адвкати Тарас Яскевич і Олександр Приходько доводили, що Замовник мав би укласти договір з фірмою

«Рідна» фірма заступника голови Рівненської ОДА –ТОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» програла апеляцію Головному управлінню з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА через тендер на 7 мільйонів 614 тисяч гривень.

Фірма подала апеляцію на рішення Господарського суду Рівненської області і далі вимагала визнати недійсним рішення від 5 лютого про відміну торгів, які відмінили завдяки рівненським активістам. 18 серпня апеляційний господарський суд поставив крапку у цій іcторії.

Про це «Четвертій владі» повідомили у Рівненському апеляційному господарському суді.

Інформацію підтвердила головний спеціаліст-юрисконсульт сектору діловодства та кадрової роботи Департаменту будівництва ОДА Юлія Гулявська.

– Рішення господарського суду залишили без змін. Апеляційну скаргу ТОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» не задоволено, – розповіли у Рівненському апеляційному господарському суді. 

Фірма вимагала визнати недійсним рішення про відміну торгів на реконструкцію клубу-їдальні в селі Городище Рівненського району під дитячий садок на 30 місць та хотіла, аби з нею уклали договір. У травні Господарський суд сказав своє слово – позов не задовольнили. Тому юристи «Укрбудреммонтаж інжиніринг» подали апеляцію.

Департамент відмовлявся укладати договір, адже у конкурсній документації виявили порушення, що дискримінують інших учасників тендеру.

А саме, Замовник вимагав у ДКТ від усіх учасників закупівлі перелік документів, який мав би представити лише переможець. Такі вимоги могли призвести до дискримінації учасників і неефективного витрачання державних коштів. Детальніше – за посиланням.

На першому засіданні у апеляційному суді, 30 червня, юристка департаменту Юлія Гулявська розповіла, що у Департаменту немає коштів на реконструкцію клубу-їдальні в селі Городище Рівненського району під дитячий садок на 30 місць, а отже заплатити фірмі, якщо та навіть виграла б суд, грошей не було. Справа у тому, що кошти виділяли ще восени минулого року, але тендер з того часу провести не вдалося.

Відповідальний за тендер заступник директора Департаменту Вадим Бобріков розповідав у чому проблема:

– Не те що немає грошей, просто в переліку затверджених об’єктів немає цього будівництва. Спочатку, коли нам виділяли 180 мільйонів гривень, він потрапляв у перелік. На початку року нам зменшили обсяг фінансування державного фонду регіонального розвитку від 180 до 102 млн. грн. І, відповідно по рейтингу, цей об’єкт випав, але ми сподіваємось. що нам дадуть по 10 тисяч на всі 20 об’єктів, які попередньо є у списку, – каже Бобріков.

За його словами, наразі невідомо, чи будуть повторно проводити тендер, адже все залежить від надходження коштів. Вадим Бобріков говорить, що, можливо, будуть деякі збільшення фонду за результатами півріччя по обласному бюджету і тоді тендер вдасться провести ще раз. 

Нагадаємо, історія цієї закупівлі на реконструкцію клубу-їдальні в селі Городище Рівненського району під дитячий садок на 30 місць, бере початок ще з жовтня минулого року. Тендер відміняли двічі.

Першу спробу зірвав лист з УСБУ про ніби-то невідповідність документації конкурсних торгів фірми-переможця, хоча тоді область могла зекономити понад півтора мільйона.

Другу – Держфінінспекція, яка на прохання нардепа Олександра Черненка, до якого звернулися активісти ГІ «За чесний тендер», виявила у ДКТ порушення, які неможливо усунути.

ТОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» не погоджувалось з рішенням тендерного комітету, який через виявлення порушень фінінспекторами, відмінив закупівлю.

Хоча ця фірма стала переможцем лише завдяки тому, що фірма «Стиль-Декор» – переможець торгів, відмовилась від участі, посилаючись на «зростання цін на будівельні матеріали та техніку».

Товариство є частим переможцем тендерів Департаменту. З ним пов`язані заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський та племінник заступниці мера Рівного Галини Кульчинської Гордій Гордійчук.


Моніторинг закупівель відбувається у рамках проекту Рівненського агентства журналістських розслідувань «За чесний тендер на Рівненщині та Волині», підтриманого Міжнародним фондом «Відродження».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте