Парк Слави у Рівному нарешті почали приводити до ладу

Котлован у зруйнованій частині парку Слави почали засипати землею
Джерело
Фото Ірини Стасюк-Бабчук

Нарешті зрушення. Котлован на зруйнованій ділянці парку Слави почали засипати землею. Таким чином посадовці готують місцевість щоб тут, принаймні весною, починати наводити лад. 

Фото з парку оприлюднила Ірина Стасюк-Бабчук:

«Роботи проводить управління ЖКГ та ШЕУ в рамках реалізації проекту #Громадськийбюджет #Рівне за сприяння небайдужих мешканців та журналістів, які знайшли землю, машини для допомоги в старті робіт», - пише рівнянка.

Наразі начальник УЖКГ Рівного Ярослав Сахнюк та його заступник Володимир Лапюк - на нарадах, тож подробиць про те хто надав землю і як організували доставку - поки не відомо.

Адже раніше посадовці причиною затримки цих робіт називали дороговартісність. Ярослав Сахнюк пообіцяв «Четвертій владі» після наради поділитися подробицями, поки що підтвердив лише те, що землю надали приватні забудовники.

Як уже писала «Четверта влада», Рівне мало не втратило частину території у парку Слави, коли в 2014-му році забудовник-правопорушник з орбіти «Набережного кварталу» відкраяв тут собі шмат землі без будь-яких прав на це.

Врятувати парк змогли небайдужі рівняни, вигнавши правопорушників. А поліція вже три роки не може знайти винного у захопленні. Так само протягом трьох років місцеві посадовці не могли привести парк до належного вигляду.

Зберегти ділянку як зону відпочинку мав би один з проектів-переможців Громадського бюджету Рівного-2017, що передбачає відновлення паркової території на місці незаконної забудови.

Відновлення знищеного зеленого ландшафту, облаштування пішохідних доріжок, освітлення, лавочок та смітників - усе це передбачає цей проект Громадського бюджету. Перешкодою для реалізації цьогоріч цього проекту стало те, що посадовці надто пізно згадали що спочатку треба засипати котлован. 

Нещодавно Вищий госпсуд відмовив забудовнику-порушнику в узаконенні неіснуючої будівлі у парку Слави.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте