Забудовник-правопорушник дурить суд

Як виглядає пустир у парку, який хочуть узаконити як незавершене будівництво

Хащі на місці котловану, де два роки тому спробували розпочати будівельні роботи, забовник-порушник називає незавершеним будівництвом, і намагаєтсья переконати у цьому суд

Як уже повідомляла «Четверта влада», пов'язана з «Набережним кварталом» фірма «Офіс-Дизайн», яка вже кілька років знаходиться у стані припинення діяльності, в судовому порядку намагається узаконити так зване самовільне будівництво в парковій зоні поблизу Пагорба Слави.

Самовільним будівництвом вона називає нібито зведену в цьому районі споруду «загальною площею 71,6 кв.м., що складається двох приміщень 29,1 та 29,5 кв.м., тамбурів по 3,1 та 6,7 кв.м., і допоміжне приміщення 3,2 кв.м» (інформація з реєстру судових рішень).

Ми перевірили, що насправді знаходиться зараз на цьому місці. І вкотре переконалися, що вірити цьому забудовнику не можна.

В декількох метрах від зупинки громадського транспорту на Київській кидається в око металевий каркас – обідрана коробка, закріплена на залитій бетоном підлозі. За своїми обрисами та формою нагадує центри продажу квартир.

Одразу за нею виритий котлован, обрамлений з усіх сторін буйними самосіями кущів і маленьких деревців.

Все що залишилося схожого на будівельні роботи – кілька самотніх залишків бетонних свай:

Тут же знаходимо залишки паркану:

Неподалік – неприбрані фундаментні бетоні блоки:

Гнітюче враження від описаного покинутого самовільного будівельного майданчика дуже сильно дисонує у порівнянні з просторим парком пагорба Слави.

Нагадуємо, невідома фірма весною 2014 року захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно з договором оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування.

Прокуратура Рівного в рамках кримінального провадження встановила, що організацією, яка безпосередньо виконувала будівельні роботи на Пагорбі Слави, був Житлово-будівельний кооператив «Домо-Буд» (фірма через засновників прямо пов`язана з «Набережним кварталом» – авт).

Рівняни власноруч зупинили незаконне будівництво на Пагорбі Слави. 

Продовжити тут будівельні роботи, правда, безуспішно, спробувало ТзОВ «Зелений дуб», одним із засновників якого є людина «Набережного кварталу» В'ячеслав Кочубей, нинішній керівник парківського «інвестора».

Тарас Боросовський для «Четвертої влади».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте