Сім’я волинського податківця-борця з відмиванням грошей їздить на дорогій іномарці, записаній на тещу-пенсіонерку

Вартість іномарки становить щонайменше 25 тисяч доларів США

Сім’я волинського податківця Анатолія Кошового, який очолює сектор боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, користується дорогим автомобілем «Audi Q5» 2012 року випуску, який офіційно належить 68-річній тещі посадовця.

Відповідна інформація вказана в електронних деклараціях податківця за 2015 та 2016 роки.

Завідувач сектору боротьби з відмиванням доходів,одержаних злочинним шляхом Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Анатолій Кошовий вказав у своїх е-деклараціях, що його дружина Інна Кошова з кінця 2015 року безоплатно користується автомобілем «Audi Q5» 2012 року випуску.

Право власності ж на транспортний засіб, ринкова ціна якого починається від 25 тисяч доларів США, належить матері дружини 68-річній пенсіонерці Людмилі Торчинюк.

До слова, в декларації зазначено, що Інна Кошова отримала право користування транспортним засобом у той же день, коли його було зареєстровано на офіційну власницю Людмилу Торчинюк – 19 грудня 2015 року.

Інформація з декларації Кошового Анатолія Петровича
Інформація про авто в е-декларації Анатолія Кошового

Окрім дорогої автівки сім’я посадовця задекларувала за 2015 та 2016 роки квартиру у Луцьку площею 57,2 кв.м.

Квартира з такою ж площею та гараж на 18 квадратів вказані й у розділі незавершеного будівництва. Серед цінного рухомого майна Кошові вказали меблевий гарнітур для кухні, вартість якого, проте, не зазначили.

Також у документ потрапили 2 акції дружини номінальною вартістю 10 гривень у ВАТ «Укоопспілка».

Серед доходів податківець за 2016 рік вказав 95 тисяч 503 гривні зарплати, 154 гривні бонусів, понад 10 тисяч гривень кредитів. Син посадовця Владислав отримав 21 гривню бонусів у банку. У дружини жодних доходів не вказано як у 2015, так і у 2016 році.

Торік Кошові виплатили майже 10 тисяч гривень кредитів.

«Четверта влада» спробувала розпитати в Анатолія Кошового звідки у його сім’ї з’явився дорогий автомобіль.

– Я те, що мав по дружині, те що дружина мені сказала, показала, дала… Я не можу використовувати своє службове становище щоб перевіряти те, що є в дружини. Задекларовано з тих даних, які є. Автомобіль, наприклад, перебуває в користуванні дружини.

Автомобіль… є мама дружини, є батько дружини, який на жаль вже покійний. Цим автомобілем вона користується вже, не знаю скільки часу. Він належить не їй, – мовить завідувач сектору боротьби з відмиванням доходів,одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Волинській області Анатолій Кошовий.

– А які питання далі? Я вам сказав відповідь на ці питання. Можете так і записати.

Зрештою, журналісту вдалося домовитися із податківцем аби зустрітися та поставити йому усі питання стосовно походження автомобіля.

Однак через якийсь час Анатолій Кошовий перетелефонував та відмовився спілкуватися з тієї причини, що інформаційне агентство «Рівненське агентство журналістських розслідувань», журналісти якого наповнюють портал «Четверта влада», зареєстроване у 2007 році і в наказі про реєстрацію ЗМІ стоїть підпис на той час міністра юстиції Олександра Лавриновича.

– Я не знав хто ви, що ви, чи ви видання, чи офіційне, чи неофіційне, чи яке. От зараз про вас подивився, так це видання те, що зареєстрував іще Лавринович? Представник злочинної влади Мін’юстом 2007 року?

Ні вибачте, ви знаєте, я подивився, що ви пишете і яке ваше фінансування, і хто ваш кінцевий бенефіціарний власник невідомо. Ну слухайте, я не можу говорити і з вами спілкуватися, про себе щось розказувати, – каже посадовець волинської податкової Анатолій Кошовий.

– Подивився ваші домисли в ваших виданнях, мені аж страшно стало. Тепер я зрозумів. Вибачайте… Я не знаю, хто вас фінансує, з якою ціллю фінансує, хто ви такі, хто за вами стоїть, який кінцевий бенефіціарний власник. Бо я спочатку думав, що може це якась державна, нормальна преса, газета, як звично там спілкуються.

Так виглядає Audi Q5 2012 року випуску. Ілюстраційне фото із wikimedia.org

«Четверта влада» спробувала поспілкуватися і безпосередньо із дружиною податківця-борця з відмиванням доходів Інною Кошовою. Однак, конструктивної розмови та пояснень від неї також не прозвучало.

– Все сказано в декларації. Будь ласка подавайте в суд, якщо якісь є питання. А мені ці питання не задавайте. Якби воно було не задеклароване це авто. Ви хочете мене запитати за які кошти придбала моя мама це авто? Вона все життя працювала. Придбала, – переконує Інна Кошова.

Також Інна Кошова наголосила, що її чоловік більше 20 років працює в податковій і має бездоганну репутацію, а журналістам, натомість, немає чим зайнятися. Зі слів жінки, питання про походження майна мають ставити компетентні органи, як от Національне антикорупційне бюро, а не журналісти.

– Вам немає чим зайнятися. Всі знають репутацію мого чоловіка. Він працює більше 20 років. При всіх владах: Януковичах, Ющенках, Тимошенках, а тепер при Порошенку. В нього бездоганна репутація. Не він заробив, на «Ауді» заробила моя мама. Якщо ви журналіст, то ви повинні розуміти, що в нього навіть немає посвідчення водія.

Мені мама дала в користування, щоб я її возила. Те що написав мій чоловік в декларації, це ще ніхто такого не пише. Тільки він таке може написати. Він дуже чесна людина, – запевняє дружина податківця.

– Я вам не зобов’язана пояснювати чим я користуюсь. Я, наприклад, казала, щоб не декларувати його. Він сказав: я державний службовець, я мушу задекларувати. А на чому я їжджу, я сьогодні на «Ауді», а завтра на «Х5» (очевидно, мається на увазі авто «BMW X5», – авт.) буду їздити. Це не ваша проблема. Я не державний службовець.

Родина Кошових
Анатолій та Інна Кошові не пояснюють хто і за які кошти купував дороге авто, яким вони користуються. Фото із соцмережі «Однокласники»

Відзначимо, що Інна Кошова є сестрою судді Господарського суду Рівненської області Вадима Торчинюка. Цей суддя відомий своїм чималим автопарком люксових автомобілів та значними статками.

Окрім дорогої «Audi Q5» 2012 року випуску, на матір Інни Кошової та Вадима Торчинюка Людмилу Торчинюк зареєстровані ще три люксові автомобілі, як от «BMW X5», «Mercedes-Benz G350» та «Mercedes-Benz S500L 4Matic». Ринкова вартість чотирьох автомобілів пенсіонерки сягає чверті мільйона доларів.

Від редакції:

ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» зареєстроване Міністерством юстиції України у квітні 2007 року. Міністром юстиції на той момент був Олександр Лавринович, тож його підпис стоїть у всіх свідоцтвах про реєстрацію засобів масової інформації, які на той час реєструвалися. І це аж ніяк не говорить про якийсь стосунок ЗМІ до цього посадовця, на що натякає податківець.

Засновником інформаційного агентства є Рівненська обласна правозахисна громадська організація «Агентство журналістських розслідувань». Громадська організація, відповідно до українського законодавства, може не мати бенефіціарного власника. Усі ж фінансові звіти організації за останні роки розміщені на сайті порталу «Четверта влада» у розділі «Звіти редакції». Там чітко написано, за які кошти існує засіб масової інформації.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте