«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Поради досвідченого журналіста, як працювати з чесними політиками

Будь-яку розмову з політиками, на яку ви будете посилатися як на джерело, записуйте. Якщо вам здається, що політик чесний, тоді записуйте відразу на два диктофони.

Колишній прем`єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі прийшов особисто пояснити суддям і журналістам, що «нічого такого не було». Мова йде про так званий «Рубігейт»: Берлусконі звинувачують у зв`язку з неповнолітньою танцівницею на прізвисько Рубі Викрадачка сердець, якій він нібито заплатив за інтимні послуги. Ілюстраційне фото

Сьогодні в другій половині дня приснився сон:

«Стикнувся з тим, що опозиційний місцевий політик в угоду своєї коханки оббрехав колишню дружину і журналістів, будучи при цьому під присягою свідка. Багато хто вважає його чесним опозиційним політиком.

А потім він лицемірно звернувся до учасників судового процесу: щоб позивачка зменшила грошові вимоги до журналіста бо, цитую: «в журналіста троє дітей» (наївний політик думає, що цій пані хтось щось платитиме).

А відповідач (журналіст), каже політик, щоб визнав, що він перегнув палку. Однак пан політик не врахував, що судові претензії не стосуються можливої «перегнутої палки» в тексті матеріалу, а стосуються конкретних висловлювань, які, на думку позивачки є недостовірними. Найсуттєвіша з них та, що пані-політик (правої консервативної ідеології) заперечує, що є коханкою (чи була на той момент) іншого політика, також правої консервативної ідеології.

А суд, наразі, не хоче приймати аудіо записів, які, зокрема, підтверджують, що журналіст дійшов такого висновку після опрацювання сімох джерел. Сімох, замість двох обов’язкових.

Але, увага! Мені байдуже хто з ким з вас спить. Мені НЕ байдуже, що ви маєте за дурнів журналістів та інших громадян, зокрема ваших виборців (реальних чи потенційних). Проблема не в тому, що у вас «ділові» стосунки. Проблема в тому, що ви брешете суспільству і лицемірите. Прикидаєтесь квіточками, бувши будяками.

Є люди, які досі думають, що ці політики ух які молодці, бо критикують владу Партії регіонів. Але як казав один мудрий чоловік, з такими друзями і ворогів не треба.

Своїми свідченнями він виставив брехухою матір свого сина, а також виставив брехуном і журналіста. Після того прикинувся, що в нього амнезія і він не пам’ятає нічого.

Якщо суд і надалі відмовлятиметься брати до уваги аудіозаписи його розмови з журналістом – журналіст виставить ці записи для загального огляду і хай люди самі визначаться лжесвідчив політик чи ні».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте