Рівненський журналіст-розслідувач підготував позов за наклепи навколополітичної активістки

Лілія Москальова буде змушена пояснювати в суді походження нісенітниць, які вона поширює
Джерело
Фото із сайту chasdiy.org

Позов про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації підготував головний редактор порталу «Четверта влада» Володимир Торбіч проти співзасновниці Громадської організації «Град» Лілії Москальової.

Нагадаємо, що Лілія Москальова у 2013-му році позивалася до Рівненського агентства журналістських розслідувань та головного редактора порталу «Четверта влада» Володимира Торбіча.

Вона вимагала спростування інформації, поширеної в статті «Сімейні війни патріотів: дружина опозиційного депутата Рівнеради заявляє про погрози від політичної соратниці чоловіка».

Тоді журналіст довів достовірність та суспільну важливість поширеної в публікації інформації. Отож у січні 2014 року Рівненський міський суд відмовив у задоволенні позову Лілії Москальової проти редактора «Четвертої влади».

Після цього навколополітична активістка не заспокоїлася у своїх висловлюваннях стосовно Володимира Торбіча. Тепер достовірність інформації, яку вона систематично поширює у соцмережі «Фейсбук», пані Москальова буде доводити  у суді.

– Я вважаю поведінку цієї пані девіантною (поведінка, що відхиляється від прийнятих у суспільстві ціннісно-нормативних стандартів, аномальна поведінка – авт.), – каже Володимир Торбіч.

– Саме тому я давно заблокував її у Фейсбуці і припинив звертати увагу. Але пані Москальова очевидно прагне якоїсь помсти і має багато невикористаної негативної енергії. Як показали мені знайомі, вона систематично, ще з часу програного суду, оббріхує мене і «Четверту владу».

Останньою краплею, зі слів Володимира Торбіча, стало її брехливе повідомлення у фейсбуці про нібито отримання 50 тисяч умовних одиниць на розвиток демократії і витрату цих коштів на будівництво власного житла:

«…Років вісім тому назад це агентство отримало грант 50 тис. у.о. на «розвиток демократії» в Україні. На ці гроші, як мені розповіли журналісти (не рівненські), мав бути куплений офіс, офісні меблі, оргтехніка, найняті журналісти на роботу.

В офіс, я так розумію, потрапити не просто, бо там живе сімейство Торбічів… Демократія в Україні теж зробила величезний прорив, у зв’язку з тим, що Торбічі побудували собі хату, яка виконує помимо житлової проблеми Торбічів, ще й роль «інформаційно-аналітичного агентства».

Крім того журналіст оскаржуватиме висловлювання навколополітичної активістки про нібито його корупційні зв’язки у суді та із політиками.

– Я, разом зі свідками, знайшов понад 10 різних брехливих постів пані Москальової у Фсуейсбуці. Це лише за останні півроку, – каже Володимир Торбіч. – Так само бачив її оббріхування інших людей, зокрема ще одного журналіста, який критично висловлювався щодо цієї особи.

Медіа-юрист допоміг мені підготувати позовну заяву і вже на цьому тижні я планую її занести в суд, – каже журналіст.

Журналістка «Четвертої влади» зателефонувала до Лілії Москальової, щоб почути її коментар. Та пані Москальова, замість чіткої відповіді, влаштувала допит кореспондентки. Детальніше у аудіозаписі розмови:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте