Депутат Немеш передумав судитися із редактором порталу «Четверта влада»

Депутат Василь Немеш (ліворуч) у лютому 2017-го року пообіцяв головному редактору «Четвертої влади» забрати позовну заяву у справі, яка тягнулася більше року. В червні 2017-го він виконав обіцянку

Депутат Рівнеради Василь Немеш попросив суд залишити без розгляду позов на 50 тисяч проти головного редактора «Четвертої влади». 

Нагадуємо, депутат Радикальної партії Ляшка у Рівнераді Василь Немеш хотів спростування інформації та 50 тисяч гривень компенсації моральної шкоди.

На початку 2016-го року він подав судовий позов до головного редактора порталу «Четверта влада» Володимира Торбіча через публікацію «Житлово-будівельна афера: як дерибанять у рівнян землю на 3 мільйони доларів». Пан Немеш на судові засідання, яких було близько десяти, не ходив, кожного разу був присутній лише його представник.

У лютому 2017-го року, вже після засідання, на сходах в суді, Василь Немеш стикнувся із відповідачем у своєму позові Володимиром Торбічем. Під час короткої розмови пообіцяв забрати позов.

За якийсь час на електронну пошту редакції прийшов лист від Василя Немеша в якому він пропонував укласти мирову угоду. Однак головний редактор відмовився від мирової і запропонував депутату або тримати своє слово про відмову від позову або продовжувати судитись.

– Мирова угода, запропонована стороною позивача, дуже обмежувала права відповідача, – каже медіа-юристка Тетяна Юзвяк, яка представляла в суді інтереси Володимира Торбіча.

– Я б сказала, що така мирова змушувала відмовитися відповідача від свого права вільно поширювати інформацію, що є неприпустимим і таким, що суперечить чинному законодавству.

За деякий час після пропозиції угоди Василь Немеш зателефонував Володимиру Торбічу і запропонував надати свій варіант мирової угоди. Зрештою повторно пообіцяв просто забрати позов, що невдовзі і зробив.

– Я готовий відстоювати достовірність інформації в нашому розслідуванні і добросовісність її перевірки до останньої судової інстанції, – каже головний головний редактор «Четвертої влади» Володимир Торбіч.

– Завдяки професійній підготовці та юридичній підтримці Інституту розвитку регіональної преси ще жодного позову проти редакції ми не програли. Я вдячний адвокатам і медіа-юристам, які нам допомагають як на стадії проведення розслідувань так і у випадку виникнення претензій. А також вдячний канадським, американським і європейським платникам податків, які оплачують роботу юристів.

15-го червня своєю ухвалою суддя Рівненського міського суду Оксана Крижова задовольнила прохання Василя Немеша та ухвалила залишити позов без розгляду.

У журналістському розслідуванні, через яке позивався Василь Немеш, йдеться про спробу обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Рівбуд» незаконно зайняти 3,5 гектари комунальної землі. Депутат, на момент проведення розслідування, був одним із засновників кооперативу. В суді ж він надав протокол засідання ЖБК в якому йдеться, що депутат вийшов із членів кооперативу.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте