«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Політичне вбивство Білого

Мені здається, що його навмисне вбили і це було політичне рішення – показати всім, що влада не допустить безпредєла. І Олександр Музичко, який найбільше себе засвітив і став зіркою російського телебачення, для цього підходив якнайкраще.

Його вже затримали, а потім вбили, тому не вірю у версію, що він відстрілювався. Якщо й відстрілювався, то міліція сама це допустила, щоб була причина вбити.

Але за що вбивати людину, яка нікого не вбила і навіть не покалічила? Вбивати за хуліганство? Вбивати за незаконне носіння зброї? Вбивати за нерозумну поведінку і неадекватні висловлювання? Хіба ми живемо в Росії чи в Третьому рейху, щоб так реагувати на правопорушення? Хіба не можна було цивілізовано надіслати повістку і викликати на допит?

МВС України показало що діє такими ж методами як і раніше. Такими методами, як на Майдані, коли стріляли у людей, які не становили їм реальної загрози. Виконує політичне замовлення. Адже Білий у СІЗО – це зайвий «геморой» для нової влади і для міністра Авакова. «Геморой», який обернувся би протестами, акціями, політичними заявами і громадськими хвилюваннями.

Тепер на виборах, на які подався Правий сектор, його конкуренти можуть офіційно говорити про існування злочинця у їхніх лавах. На вбитого Білого тепер легше буде навішати злочинів. А озброєним людям з Правого сектору це сигнал – можете повторити його долю.

Тому вважаю, що це вбивство зумовлене НЕ необхідністю захистити громадян від «страшних» злочинів, а просто політичною доцільністю нової влади. І це ще один сигнал громадськості (поряд з кулуарними призначеннями на посади), що систему міняти не збираються.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

25 березня 2020 в 19:23
0
1
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

25 березня 2020 в 19:23
0
2
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

25 березня 2020 в 19:24
0
3