Сашко Білий сам себе поранив під час затримання – МВС

Олександр Музичко під час виступу на Майдані
Джерело
«Четверта влада»

У міліції стверджують, що Олександр Музичко відстрілювався, коли його вже повалили на землю

Попередні висновки патологоанатомів дозволяють припустити, що активіст Правого сектора Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, сам завдав собі поранення під час затримання.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов, – передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Євдокимова, кримінальну справу стосовно Сашко Білого за кількома статтями Кримінального кодексу було відкрито ще 8 березня, за ним значиться «цілий букет злочинів».

Зокрема, справу порушено за бандитизм.

Починаючи з 12 березня, в МВС розроблявся план проведення спецоперації по затриманню Сашка Білого та доставки його до суду для обрання запобіжного заходу. Спецоперація двічі переносилася – «щоб не постраждали люди, щоб не робити затримання в натовпі громадян».
 
На питання, чи був Сашко Білий в наручниках в момент смерті, Євдокимов розпові, як проходило затримання.

За його словами, автомобіль убитого стояв біля кафе, в машині були три його спільники, озброєні автоматом і пістолетом. Коли почалося затримання, міліція використовувала обов`язкові вигуки: «Стояти! Міліція! Не рухатись!» і т.д.

Соратників Білого вдалося нейтралізувати швидко, проте сам Музичко спробував втекти, відстрілюючись із пістолета.
 
«Він вчинив прицільні постріли... по співробітнику "Сокола", який дивом залишився живий, тому що одна куля потрапила прямо в спеціальні окуляри на касці, куля пробила окуляри, вдарилася в каску, зрикошетила в праве передпліччя, залишилася в м`яких тканинах.

Друга потрапила в погон. Після цього цей співробітник законно, в рамках наказів і нормативів, зробив прицільні постріли по ногах», – сказав Євдокимов.
 
За його словами, дослідження тіла показало, що співробітник міліції двічі потрапив у ноги Білому. Після цього Білий почав кульгати, і співробітник міліції спробував повалити його на землю. Білий знову вистрілив два рази, у нього спробували відібрати зброю. Він лежав обличчям вниз, рука на землі під собою.
 
«Не будемо забігати вперед, хай прокуратура і балісти визначать, що це було. На мій погляд, це було бажання Білого з тим, хто був позаду, ось таким рухом збоку з-за спини розправитися, бо якраз два поранення, несмертельні, по всій видимості, перші проходять уздовж жирового прошарку, зачіпають шкіру», – зазначив він.
 
Євдокимов додав, що після цього був третій постріл. Міліція намагалася Білого обеззброїти, але «заважали 130 кілограмів ваги».

Тільки після третього пострілу в бік працівників міліції у Сашка Білого відібрали пістолет і наділи на нього наручники і лише після цього побачили кров і викликали швидку допомогу.
 
На питання журналістів, чи означає це, що Білий убив себе зі своєї зброї, намагаючись відстрілюватися по співробітниках МВС, Євдокимов сказав:

«Тут питання: він хотів себе застрелити або він хотів пострілами вразити тих , по кому стріляв у перші рази».

На друге питання, чи зі своєї зброї був убитий Білий, Євдокимов відповів:

«Зі своєї зброї, з якої стріляв по співробітниках, і тут же були постріли – дві навиліт, один потрапляє в серце».

Він додав, що дії міліції були правильними, законними, професійними, але в будь-якому випадку у зв`язку з застосуванням зброї буде проведено службове розслідування, в тому числі і Генпрокуратурою.
 
Коментуючи на прохання журналістів звинувачення Правого сектора на адресу голови МВС Арсена Авакова, Євдокимов сказав:

«Який замовний характер – я навіть не хочу це обговорювати, це не має ніяких підстав».
 
Нагадаємо, сьогодні Правий сектор заявив, що має намір помститися главі МВС Арсену Авакову за смерть Олександра Музичка.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте